Μητσοτάκης για ΣΥΡΙΖΑ: «Μακάρι να έκαναν Συνέδριο κάθε χρόνο για να μας θυμίζουν από τι γλυτώσαμε»
Η Κοινωνική Πολιτική και η Ισότητα ήταν στο επίκεντρο της προσυνεδριακής συζήτησης της Νέας Δημοκρατίας που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στη Νίκαια, ενόψει του 14ου συνεδρίου του κόμματος.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε συνοπτικά στο κυβερνητικό έργο κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ και πρόσθεσε:
«Εάν μπορέσαμε και πετύχαμε όλα αυτά τα οποία έχουμε πετύχει εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, Έβρου, πολέμου, εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αν πετύχαμε όλα αυτά τα οποία έχουμε πετύχει και για τα οποία σας μιλήσαμε σήμερα μέσα σε 33 μήνες, αναλογιστείτε πόσα περισσότερα μπορούμε να πετύχουμε σε 8 χρόνια. Και αυτό θα είναι το πραγματικό ζητούμενο των επόμενων εκλογών».
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική πολιτική της ΝΔ και τόνισε ότι πάνω απ΄ όλα, στο επίκεντρό της είναι ο άνθρωπος και το αποτέλεσμα.
«Δε μας ενδιαφέρει να μιλάμε με κενά συνθήματα. Μας ενδιαφέρει να έχουμε ουσιαστικές προσυνεδριακές διαδικασίες, όπου θα παρουσιάζουμε και θα συζητάμε για το σημαντικό κυβερνητικό έργο το οποίο έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα. Αλλά συναντήσεις όπως αυτές μας δίνουν τη δυνατότητα να εισπράττουμε και τον παλμό της κοινωνίας, να διορθώνουμε τα λάθη μας και να γινόμαστε καλύτεροι» είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο συνέδριο του, και κάνοντας λόγο για “μίγμα τοξικότητας λαϊκισμού και χυδαιότητας”.
«Μακάρι να κάνουν συνέδριο κάθε χρόνο να μας θυμίζουν από τι γλιτώσαμε. Από αυτό το αφόρητο μείγμα τοξικότητας, χυδαιολογίας, λαϊκισμού, εντάσεων. Αυτή η εικόνα την οποία είδαμε δεν αρμόζει σε Αξιωματική Αντιπολίτευση. Και βέβαια ένα συνέδριο το οποίο, τελικά είχε ως μόνο στόχο να αλλάξει καταστατικές διαδικασίες για να μπορέσει να επανεκλεγεί από τη βάση αυτός ο οποίος είναι ήδη 14 χρόνια Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ως μόνος υποψήφιος στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν. Και μετά μας μιλάνε και μας λένε ότι αυτοί δήθεν πρεσβεύουν την ανανέωση» είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Αναφέρθηκε στην καταπολέμηση της ανεργίας και είπε ότι η ΝΔ παρέλαβε το 2019 την ανεργία στο 17,2% και από τότε μεσολάβησαν μια πανδημία, επιθέσεις στον Έβρο, μεγάλες ταραχές στο Αιγαίο, μια μεγάλη παγκόσμια οικονομική κρίση, μια έκρηξη του πληθωρισμού.
«Και μέσα σε αυτό το εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον, έχουμε καταφέρει να μειώσουμε την ανεργία από το 17,2% στο 12,8%. Και να δημιουργήσουμε παραπάνω από 200.000 νέες θέσεις απασχόλησης» είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Κλείνοντας την παρέμβασή του ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανεργίας όπως την αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση και είπε ότι με αυτό το νομοσχέδιο ένας άνεργος ο οποίος βρίσκει δουλειά, θα εξακολουθεί να εισπράττει το ήμισυ του επιδόματος ανεργίας μέχρι που να συμπληρωθεί το 12μηνο ωσάν να ήταν άνεργος.
Διαβάστε επίσης:
Τι απαντά ο Μανιός για τον «Ιμπραήμ – Μητσοτάκη»
Επίσκεψη Μητσοτάκη στον Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης «STEKI 46» του ΟΚΑΝΑ
Νέα επίθεση Οικονόμου σε ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα: Βάζουν κόμμα και ιδεολογία πάνω από την πατρίδα