search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:04
MENU CLOSE

Οι Αυστριακοί ζητούν δημοψήφισμα για να φύγουν από την ΕΕ

27.06.2015 13:16
Οι Αυστριακοί ζητούν δημοψήφισμα για να φύγουν από την ΕΕ - Media

«Η χώρα μας θα είναι καλύτερα αν αποχωρήσει από την ΕΕ» λένε Aυστριακοί ακτιβιστές και ξεκινούν συλλογή υπογραφών για το δικό τους… δημοψήφισμα.

 

«Η χώρα μας θα είναι καλύτερα αν αποχωρήσει από την ΕΕ» λένε Aυστριακοί ακτιβιστές και ξεκινούν συλλογή υπογραφών για το δικό τους… δημοψήφισμα. Μάλιστα, προκειμένου να καταφέρουν να κάνουν το κοινοβούλιο τους να τους «ακούσει» πρέπει να συγκεντρώσουν 100.000 μέχρι την 1η Ιουλίου.

Την πρωτοβουλία για το  αίτημα ξεκίνησε ένας 66χρονος ο Inge Rauscher, ο οποίος συγκέντρωσε αρκετές υπογραφές, ώστε να ξεκινήσει μια επίσημη καμπάνια.

Οι ακτιβιστές επιθυμούν το αίτημα τους να φθάσει στο αυστριακό κοινοβούλιο όπου θα συζητηθεί η ιδέα του δημοψηφίσματος της εγκατάλειψης της ευρωζώνης. «Θέλουμε να επιστρέψουμε στην φυσική και φιλοειρηνική Αυστρία» είπε ο Rauscher στην έναρξη της καμπάνιας αυτή την εβδομάδα. Οι Αυστριακοί έχουν προθεσμία έως την 1η Ιουλίου να υπογράψουν το αίτημα, για το οποίο μπορούν να προσέλθουν  σε δημοτικά καταστήματα των περιοχών τους.

Ο Rauscher όπως και οι «σύντροφοι» του σε αυτήν την πρωτοβουλία συμφωνούν ότι η Αυστρία θα ευνοηθεί από την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση τόσο οικονομικά όσο και περιβαλλοντικά. Επίσης άσκησαν κριτική στην πολιτική της επιβολής αυστηρών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας εκ μέρους της ΕΕ επιρρίπτοντας ευθύνες στις Βρυξέλλες για την οικονομική πτώση της χώρας. «Δεν είμαστε πια ισχυρή χώρα, λένε. Το 80% των σημαντικών νόμων υποβάλλονται από τις Βρυξέλλες  και όχι από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους.  Κατά την άποψη μας η Ευρώπη δεν είναι Δημοκρατία. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έχει νομοθετικές δυνάμεις» είπε ο Rauscher. Όπως εκτιμά η ομάδα μια ανεξάρτητη Αυστρία θα κερδίζει επιπλέον 9.800 ευρώ ανά νοικοκυριό το χρόνο, επειδή  η χώρα θα γλιτώσει από τα βαρίδια της Ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:03