search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:51
MENU CLOSE

Ένας απρόσκλητος επισκέπτης…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1855
12-03-2015
17.03.2015 04:00
pod_1203_043_cmyk_0.jpg

Η συγγραφέας Έλενα Καρανάτση γράφει για το μυθιστόρημά της «Ο επόμενος ηγέτης», εκδ. iwrite / Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή

Η συγγραφέας Έλενα Καρανάτση γράφει για το μυθιστόρημά της «Ο επόμενος ηγέτης», εκδ. iwrite / Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή

To καλοκαίρι του 2012, πυρακτωμένο από κάθε άποψη για τη ζωή της χώρας αλλά και πολλών εξ ημών, είχα την τύχη να γνωρίσω έναν απρόσκλητο επισκέπτη. Τον… επόμενο ηγέτη! Ήρθε και εγκαταστάθηκε αρχικά στο μυαλό μου και επειδή φαίνεται ότι βρήκε γόνιμο έδαφος άρχισε να καταλαμβάνει ολοένα και περισσότερο χώρο. Κάποια στιγμή θέλησε να επεκταθεί. Το διαπραγματευτήκαμε. Τελικά, συμφώνησα και του έδωσα 174 σελίδες, τις οποίες μοιράστηκε βέβαια και με τους υπόλοιπους ήρωες και ηρωίδες του βιβλίου.

Η ιδέα του «Επόμενου ηγέτη» ξεπήδησε από ένα κείμενο πολιτικών επιστημών, μία φράση του οποίου στάθηκε η αφορμή. Η ιστορία δεν άργησε να γεννηθεί: Ένα τηλεοπτικό κανάλι λανσάρει τη δική του εκδοχή για τη διάσωση της Ελλάδας: ένα ριάλιτι με τίτλο «Ο επόμενος ηγέτης», ο νικητής του οποίου θα χρηματοδοτηθεί για την προεκλογική του εκστρατεία! Την ίδια περίοδο ένας ψυχίατρος, μια υποψήφια διδάκτωρ Φιλοσοφίας, ένας καθηγητής σκάκι, ένας πρώην περιπτεράς και μία άνεργη πρώην διευθύντρια λογιστηρίου παρουσιάζουν τη δική τους μελέτη – πρόταση διακυβέρνησης για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Δυο παράλληλοι κόσμοι, η τηλεοπτική δημοκρατία με σουρεαλιστικό ένδυμα και η κοινωνική δημοκρατία που επιχειρεί τη δική της υπέρβαση. Το γκρίζο τοπίο της δημόσιας ζωής διανθίζεται με νέα σχήματα που υπόσχονται εκπλήξεις, αναταράξεις αλλά και… γέλιο.

Οι πρωταγωνιστές πολιτεύονται και ερωτεύονται. Ανησυχούν και ελπίζουν, προτείνουν κάτι άλλο, μη δοκιμασμένο.

Υπάρχει χρόνος και χώρος για μια επόμενη αρχή;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:49