search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 02:39
MENU CLOSE

Σερβία: Απεργοί εκπαιδευτικοί κατέβρεξαν τον υπ. Παιδείας

17.03.2015 13:54
Σερβία: Απεργοί εκπαιδευτικοί κατέβρεξαν τον υπ. Παιδείας - Media

Ένταση δημιουργήθηκε στη διάρκεια συγκέντρωσης και πορείας εκπαιδευτικών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την οικονομική κατάστασή τους και την κατάσταση στον τομέα της εκπαίδευσης, στο Βελιγράδι.

Ένταση δημιουργήθηκε στη διάρκεια συγκέντρωσης και πορείας εκπαιδευτικών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την οικονομική κατάστασή τους και την κατάσταση στον τομέα της εκπαίδευσης, στο Βελιγράδι.

Μέλη των δύο συνδικάτων εργαζομένων στην εκπαίδευση, όταν έφθασαν έξω από το υπουργείο Παιδείας περιέλουσαν με νερό τον υπουργό Σρτζαν Βέρμπιτς, ο οποίος πήγε να τους καλέσει για συνομιλίες.

Ο υπουργός επέστρεψε στο κτίριο, όπου αναμένεται να αρχίσουν διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της Ένωσης Συνδικάτων Εκπαιδευτικών Ντράγκαν Ματίγιεβιτς και τον αντιπρόεδρο του Συνδικάτου Εργαζομένων στην εκπαίδευση Μίλοραντ Άντιτς.

Ο κ. Ματιγιάσεβιτς απηύθυνε έκκληση για αξιοπρέπεια στους συμμετέχοντες στη διαδήλωση.

Τα μέλη δύο συνδικάτων εκπαιδευτικών, που απεργούν εδώ και τέσσερις μήνες, ζήτησαν σήμερα έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής για την κατάσταση στην εκπαίδευση και την οικονομική κατάσταση των εργαζομένων στην εκπαίδευση.

Ζητούν από τον υπουργό Παιδείας Σρτζαν Βέρμπιτς να καταβληθεί το δεύτερο μέρος του μισθού τους για τον Φεβρουάριο, την υπογραφή ειδικής συλλογικής σύμβασης και την υπογραφή συμφωνίας για τον τερματισμό της απεργίας.

Οι διαδηλωτές, κατά την έναρξη της διαδήλωσης, άφησαν στη γραμματεία της Σερβικής Βουλής κουτιά με τα αιτήματά τους προς όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες.

Οι περίπου 10.000 εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της σερβικής πρωτεύουσας, κρατώντας πανό, με τα συνθήματα: “Είμαι πειραματόζωο των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων” και “Βέρμπιτς παράσιτο”.

Η εκπρόσωπος της Ένωσης Συνδικάτων Εκπαιδευτικών Σερβίας Γιάσνα Γιάνκοβιτς δήλωσε ότι η απεργία των εργαζομένων στην εκπαίδευση είναι μία από τις μεγαλύτερης διάρκειας απεργιακές κινητοποιήσεις στη χώρα.

“Ωστόσο, δεν ενδιαφέρει κανέναν” είπε η κ. Γιάνκοβιτς, τονίζοντας ότι εκτός από τον αρμόδιο υπουργό, τώρα οι απεργοί απευθύνονται στην κυβέρνηση και στη Βουλή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04