search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:50
MENU CLOSE

Τα παράσημα της σοφίας…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1857
25-03-2015
30.03.2015 03:00
Τα παράσημα της σοφίας... - Media

Όταν ο άνθρωπος ξεπεράσει τα ενενήντα του χρόνια, τότε κερδίζει το παράσημο της σοφίας, που είναι πιο σημαντικό από τις τιμές και τα μετάλλια, τους ύμνους και τα «μπράβο». 

 
Όταν ο άνθρωπος ξεπεράσει τα ενενήντα του χρόνια, τότε κερδίζει το παράσημο της σοφίας, που είναι πιο σημαντικό από τις τιμές και τα μετάλλια, τους ύμνους και τα «μπράβο». Όταν, όμως, οι συνάδελφοί σου σε τιμούν, όταν σε αγκαλιάζουν με αγάπη για να σου πουν «σ’ αγαπάμε», «σε θυμόμαστε», ε, αυτό είναι ένα μικρό παράσημο που αξίζει να δεχτείς…
 
Ο Κώστας Νίτσος είναι (πάντα…) δημοσιογράφος. Υπήρξε αρχισυντάκτης και διευθυντής των «Νέων».σε μια χρυσή εποχή της δημοσιογραφίας. Παράλληλα, δημιούργησε το «Θέατρο», ένα από τα πιο προοδευτικά και έγκυρα πολιτιστικά περιοδικά σ’ όλο τον κόσμο και του οφείλουν πολλά ηθοποιοί και σκηνοθέτες. Έχει δημοσιεύσει μελέτες και άρθρα για κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά και κυρίως για πολιτιστικά θέματα. Έχει εκδώσει, με δικό του σχολιασμό, τα «Θεατρικά Άπαντα» του Γιάννη Ρίτσου, έχει έτοιμα για έκδοση τα «Άπαντα» του Αιμίλιου Βεάκη και σειρά δικών του βιβλίων. Δωριέας από καταγωγή, σπούδασε Νομικά, πήρε ενεργό μέρος στην Εθνική Αντίσταση και είχε πάντα στο πλευρό του τη σύντροφό του, σπουδαία ηθοποιό Έφη Ροδίτη, να τον εμπνέει και να τον δυναμώνει… 
 
Σε λίγες μέρες, λοιπόν, η Ένωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και το Μορφωτικό της Ίδρυμα διοργανώνουν μια εκδήλωση τιμής στον Κώστα Νίτσο, δημοσιογράφο – ενεργό πολίτη – αντιστασιακό. Τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, στις 7.30 μ.μ., στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ, αίθουσα «Γεώργιος Καραντζάς», (Ακαδημίας 20), θα μιλήσουν για την προσωπικότητα και την προσφορά του τιμώμενου η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και του Μορφωτικού της Ιδρύματος Μαρία Αντωνιάδου, ο καθηγητής Φάνης Κακριδής και οι Λευτέρης Παπαδόπουλος, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Κώστας Μητρόπουλος, Βασίλης Παπαβασιλείου, Θανάσης Παπαγεωργίου.
 
Χαιρετισμό θα απευθύνουν η γραμματέας του Μορφωτικού Ιδρύματος Φανή Πετραλιά, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Κουμπιάς, ο Γιώργος Διαλεγμένος, η δημοσιογράφος Φώφη Κορίδη.
 
Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, κλείνοντας τις εκδηλώσεις της πρώτης εκατονταετίας της ΕΣΗΕΑ, θα απονείμει στον Κώστα Νίτσο, για την προσωπικότητα και την προσφορά του στη δημοσιογραφία, το μετάλλιο «Ξενοφών», που αποτελεί τη μεγαλύτερη τιμητική διάκριση της Ενώσεως Συντακτών.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα προβληθεί ολιγόλεπτο ντοκιμαντέρ, στο οποίο ο Κώστας Νίτσος μιλάει για την έκδοση της εμβληματικής για την Ιστορία του Τύπου εφημερίδας «Αδέσμευτη Γνώμη», τον Μάιο του 1975. 
 
Δυο κόσμοι – της δημοσιογραφίας και του θεάτρου – του οφείλουν ένα «ευχαριστώ», και θα του το πουν…
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:49