search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:27
MENU CLOSE

Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά της αστυνομίας για τα επεισόδια στις Σκουριές (Video)

06.04.2015 09:43
ΥΠΑΠΕΝ προς Eldorado Gold: «Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται, η Ελλάδα δεν είναι μπανανία» - Media

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την αστυνομία δείχνουν ως υπεύθυνους για  τα χθεσινά επεισόδια στις Σκουριές βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η νομαρχιακή επιτροπή Χαλκιδικής.

 

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την αστυνομία δείχνουν ως υπεύθυνους για  τα χθεσινά επεισόδια στις Σκουριές βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η νομαρχιακή επιτροπή Χαλκιδικής.

Ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό στο Κόκκινο τόνισε ότι «κάτι δεν πήγε καλά» στη χθεσινή διαμαρτυρία. “Όταν ήδη έχει προαναγγελθεί μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων, καθόλα δικαιολογημένη, από μόνη της μια αντισυγκέντρωση από τους εργαζόμενους της εταιρείας δημιουργεί μια ένταση. Επομένως ο ρόλος της αστυνομίας θα ήταν να αποκλιμακωθεί ή ένταση. Δεν ξέρω τι εντολές είχαν, αλλά κάτι δεν πήγε καλά. Μάλλον, πολλά δεν πήγαν καλά. Άρα, η αστυνομία δεν πέτυχε το στόχο της» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος είπε ότι η αστυνομία αυθαιρέτησε εναντίον των διαδηλωτών, και ζήτησε έρευνα για το ποιοι έδωσαν την εντολή είπε ο βουλευτής του κόμματος.

«Ποιος ελέγχει την αστυνομία; Η κυβέρνηση ή η Eldorado Gold;», είπε μιλώντας στο Κόκκινο, η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη καταγγέλλοντας την επίθεση της αστυνομίας εναντίον των κατοίκων. 

Με ανακοίνωση η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, κατηγορεί την αστυνομία τονίζοντας ότι «το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ είχε για άλλη μια φορά στόχο το κίνημα. Οι υπάλληλοι της Eldorado όχι μόνο δεν εμποδίστηκαν στο να προσεγγίσουν το σημείο της προαναγγελθείσας συγκέντρωσης, αλλά αφέθηκαν και ανενόχλητοι  να επιτεθούν με πέτρες και καδρόνια στον συγκεντρωμένο κόσμο. Όταν οι υπάλληλοι, σε συνεργασία με την αστυνομία, επιτέθηκαν  στους κατοίκους, οι αστυνομικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης κατά των πολιτών του κινήματος».

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ως υπεύθυνο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τονίζει ότι «οφείλει να αναλάβει τις δικές του ευθύνες και να αποδώσει ευθύνες όπου αλλού υπάρχουν» και καλούν την κυβέρνηση «να αντικαταστήσει ΑΜΕΣΑ τον αστυνομικό διευθυντή Χαλκιδικής και τον επικεφαλής αξιωματικό της σημερινής επιχείρησης. Να πληροφορήσει την κοινωνία της Χαλκιδικής για τους λόγους που επιβάλλουν την καθυστέρηση έκδοσης απόφασης για το μέλλον της εταιρίας.  Να δώσει ΑΜΕΣΑ εντολή παύσης των εργασιών στις Σκουριές, μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασής της».

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

«Η μάχη για τη Χαλκιδική είναι μάχη για τη ζωή και την αξιοπρέπεια», τονίζει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Νεολαία Σύριζα.

«Τα σημερινά γεγονότα αναίτιας επίθεσης και καταστολής από δυνάμεις των ΜΑΤ στο πλάι των μεταλλωρύχων μας έβρισκαν, μας βρίσκουν και θα μας βρίσκουν απέναντι. Τα δακρυγόνα και οι άνευ λόγου συλλήψεις αποτελούν εικόνες από το παρελθόν που παλεύουμε να αφήσουμε πίσω μας», καταλήγει η ανακκοίνωση.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:07