27/05/2019 09:50:00
11.4.2015 / ΠΟΝΤΙΚΙ ART
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 1859 στις 08-04-2015

«Μια Ελλάδα Θέατρο»

«Μια Ελλάδα Θέατρο»  - Media

 

«Το σανίδι είναι το οξυγόνο των θεατρίνων, έξω από αυτό δεν υπάρχουν, είναι πλάσματα που ζουν στα όνειρά μας» μας λέει ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μαλισσόβας, που δούλεψε με αγάπη για δυο χρόνια τα κείμενα της επιτυχημένης παράστασης «Μια Ελλάδα Θέατρο». Πρωτοπαρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2014 και τώρα επιστρέφει με ανανεωμένη καλλιτεχνική μορφή και αλλαγές στη διανομή, από τη Δευτέρα 27 Απριλίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, έως τις 26 Μαΐου, στο θέατρο Badminton.

Βρισκόμαστε στο 1950. Ένας περιπλανώμενος θίασος ταξιδεύει στην Ελλάδα. Με εισιτήριο τρίτης θέσης, αλλά με ελπίδες πρώτης θέσης. Στις αποσκευές τους κρύβονται μυστικά, πάθη κι απωθημένα. Κρύβονται οι αγωνίες των θεατρίνων. Φτάνουν σε μέρη που δεν μπορούν να φτάσουν οι μεγάλοι αθηναϊκοί θίασοι. Δίνουν παραστάσεις όπου βρεθούν κι όπου σταθούν. Σε καφενεία, σε πλατείες, σε τσαντίρια και σε χωράφια. Κι εκεί, ζωντανεύουν οι ήρωές τους. Η Γκόλφω, ο Κουρσάρος, η Ωραία του Πέραν. Με χάρτινα σκηνικά, με βρόμικα, σκονισμένα κοστούμια, με δύο λάμπες λουξ. Με μόνο τους όπλο τη φαντασία τους και την αγάπη τους για το θέατρο. Η ανταμοιβή τους, ένα μπουκάλι λάδι, μια κότα, ψωμί και, αν είναι τυχεροί, λίγα χρήματα. Η ζωή είναι δύσκολη, αλλά συνεχίζεται... Η ζωή τους γίνεται θέατρο και το θέατρο ζωή. Η αυλαία δεν πέφτει ποτέ για τους θεατρίνους...
 
«Ένα ταξίδι στον χρόνο με τις ωραιότερες μουσικές και τραγούδια που πρωτοακούστηκαν στη σκηνή του θεάτρου» μας εξηγεί η πρωταγωνίστρια της παράστασης Χριστίνα Αλεξανιάν.
 
 
INFO
Σκηνοθεσία - κείμενο: Δημήτρης Μαλισσόβας
Μουσική διεύθυνση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης
Χορογραφίες: Κρίστης Κουπάτος
Μουσική διδασκαλία: Δέσποινα Στεφανίδου
Σκηνικά - κοστούμια: Αρετή Μουστάκα - 
Χριστίνα Πανοπούλου
Φωτισμοί: Δημήτρης Χρησταράς
Σχεδιασμός ήχου: Χρήστος Λαμπρόπουλος
Video Art: Βαγγέλης Βασιλάκης
Παραγωγός: Μιχάλης Αδάμ
Παίζουν: Ο Γιάννης Μπέζος στον ρόλο του θιασάρχη και οι: Χριστίνα Αλεξανιάν, Παναγιώτα Βλαντή, 
Κωνσταντίνος Καζάκος, Μίλλη Καραλή, 
Όθωνας Μεταξάς, Αλμπέρτο Φάις.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.