search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 21:23
MENU CLOSE

Δεκαπέντε συλλήψεις για την κατάληψη της Πρυτανείας – Έκκληση της Συνόδου Πρυτάνεων για την προστασία του Πανεπιστημίου (Video)

14.04.2015 08:16
Δεκαπέντε συλλήψεις για την κατάληψη της Πρυτανείας - Έκκληση της Συνόδου Πρυτάνεων για την προστασία του Πανεπιστημίου (Video) - Media

Δέκα Έλληνες και πέντε αλλοδαποί είναι τα άτομα που συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, ως σχετιζόμενα με την κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ.

Δέκα Έλληνες και πέντε αλλοδαποί είναι τα άτομα που συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, ως σχετιζόμενα με την κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι αλλοδαποί είναι δύο Αλγερινοί, δύο Αφγανοί και ένας Πολωνός. Σε βάρος του τελευταίου εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για διακίνηση ναρκωτικών. Οι υπόλοιποι έξι από τους 21 προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. Σε έξι άλλους, ο εισαγγελέας έχει ασκήσει δίωξη για διατάραξη κοινής οικιακής ειρήνης.

Συμπαρατάσσεται με την έκκληση της πρυτανεία του ΕΚΠΑ η σύνοδος Πρυτάνεων

“Η Σύνοδος Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. των Ελληνικών Πανεπιστημίων συμπαρατάσσεται με την έκκληση της Πρυτανείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ζητά από την Κυβέρνηση να γίνουν όλες οι ενέργειες για την άμεση και απρόσκοπτη λειτουργία του Ιδρύματος”,αναφέρει σε ανακοίνωση.

“Η Σύνοδος των Πρυτάνεων” όπως τονίζει στην ανακοίωνση “διεκδικεί την στήριξη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων για την προστασία της λειτουργίας του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ. Η Πολιτεία την οφείλει στους φοιτητές και σε όλους τους πολίτες της χώρας”.

 

Απάντηση των καταληψιών- Δεν έχουν γίνει ζημιές στην Πρυτανεία

Βίντεο μέσα από την Πρυτανεία για να αποδείξουν ότι δεν έχουν γίνει ζημιές ανέβασαν οι καταληψίες.

Το βίντεο δείχνει τα γραφεία της πρυτανείας όπου φαίνεται ότι όντως ο χώρος να μην έχει υποστεί ζημιές.

Το βίντεο ανέβηκε στο indymedia και συνοδευόταν από το παρακάτω κείμενο:

«Αυτό το βίντεο αποτελεί ένα ενδεικτικό απόσπασμα που δείχνει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα γραφεία και οι εσωτερικοί χώροι της Πρυτανείας στους οποίους, είναι εμφανές ότι δεν έχουν προκληθεί υλικές ζημιές.

Σε αντίθεση με την κυρίαρχη προπαγάνδα που προωθούν τα αστικά ΜΜΕ και ο Πρύτανης, Θάνος Δημόπουλος, η κατάληψη είναι περιφρουρημένη με σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά και με διαρκή παρουσία του φύλακα της Πρυτανείας. Αυτό το βίντεο αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα των περιφρουρημένων χαρακτηριστικών της κατάληψης και οποιαδήποτε επιδιωκόμενη προβοκάτσια από τις πρυτανικές και αστυνομικές αρχές, θα πέσει στο κενό».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 21:21