25/03/2019 11:06:29

Τελικά γιατί επιλέχθηκε ο Σάκης για το Άξιον Εστί; - Δείτε τι λέει ο άνθρωπος που τον διάλεξε

Τελικά γιατί επιλέχθηκε ο Σάκης για το Άξιον Εστί; - Δείτε τι λέει ο άνθρωπος που τον διάλεξε - Media

 

Την απόφαση για την επιλογή του Σάκη Ρουβά ως ερμηνευτή του «Άξιον Εστί», του Μίκη Θεοδωράκη, εξηγεί ένας από τους δύο ανθρώπους που τον διάλεξαν, ο διεθνούς φήμης μαέστρος, Θεόδωρος Ορφανίδης.

Ο Θ. Ορφανίδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Live U» του Star και μίλησε για την επιλογή του Σάκη, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, αλλά και το σχόλιο του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη.

Δείτε αναλυτικά τι είπε: «Φέτος συμπληρώνονται τα  90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη και θέλαμε με τον Δήμο Νέας Σμύρνης και προσωπικά με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Βαγγέλη Χατζατουριάν να τιμήσουμε αυτό τον μεγάλο συνθέτη, σε συνδυασμό με την Εργατική Πρωτομαγιά, προκειμένου να έχουμε ένα μεγαλειώδες αποτέλεσμα όπως είναι το «Άξιον Εστί»».

Στη συνέχεια τόνισε: «Επειδή έχει δημιουργηθεί μεγάλος ντόρος, σε ότι αφορά την επιλογή του Σάκη Ρουβά, θέλω να κάνω σαφές ότι ήταν καθαρά δική μου και του κ. Χατζατουριάν. Ο σκοπός μας ήταν να κοινωνήσουμε αυτή τη μεγαλειώδη μουσική σε ένα ευρύτερο και νεανικότερο κοινό, ώστε να έχουμε τις συμπράξεις μεγάλων προσωπικοτήτων  όπως είναι ο Σάκης, ο Κώστας Ραφαηλίδης και ο Γιώργος Γιαννόπουλος».

Και πρόσθεσε: «Ο Σάκης Ρουβάς είναι ένας εξαιρετικός  άνθρωπος και καλλιτέχνης. Θα μου επιτρέψεις να σου πω πως είναι ένας πολύ καλός επαγγελματίας. Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι μαζί του και είναι η δεύτερη που κάνω το Άξιον Εστί. Είναι ένα ενωτικό έργο και σε αυτή την συγκυρία που ζούμε εδώ και πολύ καιρό θα ευχόμουν να ερχόμασταν κοντά, να ακουμπάμε σε αυτό το έργο και όχι να λέμε δεν κάνει αυτός, δεν κάνει ο άλλος».

Κλείνοντας είπε: «Το περίμενα όλο αυτό. Είμαστε ένας λαός που αρεσκόμαστε να δημιουργούμε εντάσεις και να διαφωνούμε…»

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.