search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:21
MENU CLOSE

Έφυγε από τη ζωή η πρώτη τηλεοπτική μαγείρισσα (Photos)

11.06.2015 14:11
Έφυγε από τη ζωή η πρώτη τηλεοπτική μαγείρισσα (Photos) - Media

Έφυγε από τη ζωή η πρώτη τηλεοπτική μαγείρισσα, Μαργκερίτ Πατέν, στην ηλικία των 99 ετών από ασθένεια που την βασάνιζε χρόνια, όπως αναφέρουν μέλη της οικογένειάς της.

 

Έφυγε από τη ζωή η πρώτη τηλεοπτική μαγείρισσα, Μαργκερίτ Πατέν, στην ηλικία των 99 ετών από ασθένεια που την βασάνιζε χρόνια, όπως αναφέρουν μέλη της οικογένειάς της.

Η Πατέν, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Χίλντα Ελσι Μαργκερίτ Μπράουν, γεννήθηκε στο Μπαθ της Μεγάλης Βρετανίας. Ξεκίνησε να κάνει τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, παρουσιάζοντας συνταγές μαγειρικής οι οποίες έδειχναν στις οικογένειες πώς να αξιοποιήσουν πλήρως τις μερίδες τους. Επιπλέον, είχε καταφέρει να πουλήσει 17 εκατ. βιβλίων μαγειρικής της.

Συγκεκριμένα, το 1947 έκανε την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση στην εκπομπή «Designed for Women», στην οποία ανέφερε ότι «υπάρχουν 10.000 πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το εναπομείναντα τρόφιμα, αλλά σε καμία περίπτωση μην τα πετάτε».

Πέρα από την τηλεοπτική της επιτυχία, η Πατέν ανέλαβε τη θέση του συμβούλου στο Υπουργείο Τροφίμων της Βρετανίας και μερίμνησε για την βελτίωση της ποιότητας της βρετανικής κουζίνας μετά αλλά και κατά τη διάρκεια του πολέμου.

«Ο κόσμος θα είναι μια μικρότερη χώρα χωρίς το υπέροχο ταλέντο της Μαργκερίτ Πατέν. Θα συνεχίσει να με εμπνέει. Όπως και πολλοί άλλοι, είμαι τόσο ευγνώμων για τη δουλειά που έκανε όλα αυτά τα χρόνια» δήλωσε ο διάσημος σεφ Τζέιμι Ολιβερ, σε ένα από τα αφιερώματα στη μνήμη της γνωστής μαγείρισσας.

Μία από τις πιο αγαπητές συνταγές της ήταν μια θρεπτική κρέμα για παιδιά, η οποία περιείχε μαργαρίνη, κρέμα γάλακτος και άμυλο καλαμποκιού.

Το 2011 έλαβε το βραβείο της Γυναίκας της χρονιάς. Την ίδια χρονιά υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο που περιόρισε την ικανότητα ομιλίας της και μεταφέρθηκε σε έναν οίκο ευγηρίας στο Σέρρεϊ, όπου έζησε μέχρι τον θάνατό της.

«Δεν είμαι σεφ. Ως την ημέρα που θα πεθάνω, θα είμαι μία οικιακή οικονόμος» δήλωνε χαρακτηριστικά η Πατέν στους δημοσιογράφους.

  

  

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:21