search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:42
MENU CLOSE

Οι αποφάσεις για συμφωνία πάρθηκαν

11.06.2015 17:26
Οι αποφάσεις για συμφωνία πάρθηκαν - Media

Μετά την εντολή Μέρκελ οι κοντυλοφόροι των τεχνικών κλιμακίων έχουν ήδη πάρει τα στυλό τους γραφούν και ξεγράφουν τη συμφωνία για  να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις.

 

Μετά την εντολή Μέρκελ οι κοντυλοφόροι των τεχνικών κλιμακίων έχουν ήδη πάρει τα στυλό τους γραφούν και ξεγράφουν τη συμφωνία για να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις. Τα θέματα που ακόμη τους απασχολούν έχουν να κάνουν με ότι αφορά την οριστικοποίηση του ποσοστού για το πρωτογενές πλεόνασμα, τις μεταρρυθμίσεις για τις συντάξεις, τον ΦΠΑ και τους τρόπους μέσω των οποίων θα επιχειρηθεί να αυξηθούν τα έσοδα του ελληνικού κράτους.

Πλέον όμως τα κλιμάκια δεν αποφασίζουν μόνα τους αλλά λαμβάνουν εντολές από τους επικεφαλής των θεσμών που θα κινούνται στο πλαίσιο της πολιτικής και μόνο διαπραγμάτευσης.

Έτσι, εκτιμάται, οι θεσμοί πρακτικά ξεκινούν τη σύνταξη της συμφωνίας, βάζοντας σε χαρτί και αριθμούς, προκειμένου η συμφωνία να εγκριθεί στο επόμενο Eurogroup  στις 18 Ιουνίου, κατά πως λέει και ο Ντάισελμπλουμ.

Οι αποφάσεις αυτές ήδη πάρθηκαν από Μέρκελ, Ομπάμα, Λιού και Ντράγκι στη Βαυαρία… Η Ελλάδα όχι μόνο θα διασωθεί αλλά θα απεμπλακεί τόσο από το ΔΝΤ όσο και από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς. Επίσης ακούγεται ότι θα υπάρξει και άνοιγμα της στρόφιγγας  λίαν συντόμως, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και ένα γενναίο κούρεμα στο χρέος της.

Το δήλωσε άλλωστε και ο Σνάιντερ, ο οποίος σίγουρα δεν μίλησε τυχαία, αλλά εκπροσωπώντας το κόμμα του που συμμετέχει στον κυβερνητικό σχηματισμό… Συγκεκριμένα είπε πώς το ελληνικό χρέος πρέπει να «κουρευτεί» κατά 50-60 δισ. ευρώ. Στο άκουσμα του οποίου παραλίγο να πάθει εγκεφαλικό ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που δεν θέλει να ακούει τη λέξη κούρεμα του ελληνικού χρέους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:39