search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:02
MENU CLOSE

Σφοδρά πυρά Κωνσταντοπούλου κατά Γιούνκερ παρουσία Τσίπρα – Live

17.06.2015 09:09
Σφοδρά πυρά Κωνσταντοπούλου κατά Γιούνκερ παρουσία Τσίπρα - Live - Media

Βολές εξαπέλυσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην εναρκτήρια συνεδρίαση της διλημερης παρουσίασης των προκαταρκτικών συμπερασμάτων της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους στη οποία έδωσε το «παρών» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Μολονότι δεν θα είστε μαζί μας καθόλη τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής, θα είστε ψυχή μαζί μας» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Αλέξη Τσίπρα.

Βολές εξαπέλυσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην εναρκτήρια συνεδρίαση της διλημερης παρουσίασης των προκαταρκτικών συμπερασμάτων της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους στη οποία έδωσε το «παρών» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Μολονότι δεν θα είστε μαζί μας καθόλη τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής, θα είστε ψυχή μαζί μας» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο κ. Γιούνκερ αξιώνει την υποταγή του λαού» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας στην συνέχεια ότι «παρασιωπά ότι επί πρωθυπουργίας του συγκροτήθηκε ένα σκανδαλώδες πλαίσιο φοροδιαφυγής που προσφάτως αποκαλύφθηκε με τα Luxleaks και επέτρεψε σε εκατοντάδες επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, να φοροδιαφεύγουν. Αποτέλεσμα η απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων για το ελληνικό δημόσιο».

Μάλιστα η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι «η σημερινή κυβέρνηση που είναι η πρώτη που δεν έχει συμπράξει ούτε στη δημιουργία ούτε στη διόγκωση του δημοσίου χρέους, νομιμοποιείται να χρησιμοποιήσει κάθε εργαλείο για την αμφισβήτηση και διαγραφή του χρέους και κάθε ενέργεια αποπληρωμής του όσο αυτή θέτει σε διακινδύνευση τα θεμελιώδη δικαιώματα του λαού και την ίδια τη δημοκρατία».

Διερωτήθηκε μάλιστα η πρόεδρος της Βουλής «με ποιο ηθικό επιχείρημα και νομιμοποίηση επιχειρείται να κανοναρχηθεί ένας λαός που δεν έφταιξε. Να υποταχθεί στο όνομα του χρέους που διόγκωσαν οι ίδιοι εκείνοι που αναλαμβάνουν να υποδείξουν τους τρόπους αποπληρωμής τους».

Η πρόεδρος της Βουλής σημείωσε για ακόμη μια φορά ότι η χώρα μας δεν αποζημιώθηκε ποτέ για τις ναζιστικές θηριωδίες των γερμανικών στρατευμάτων αν και εμείς, όπως είπε, σπεύσαμε να διαγράψουμε, το 1953, μεγάλο μέρος του χρέους της ηττημένης Γερμανίας. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έριξε τα βέλη της προς την Γερμανία λέγοντας ότι δεν κατέβαλε τις οφειλές των γερμανικών επιχειρήσεων ενώ επιτέθηκε και κατά της Γαλλίας κάνοντας ειδική αναφορά σε όσα κατέθεσε στην επιτροπή ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης και αφορούσαν μυστικές συναντήσεις στελεχών γαλλογερμανικών τραπεζών για την θωράκιση τους σε βάρος της Ελλάδας. 

Στην εκδήλωση δεν παρέστη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος σε γραπτό χαιρετισμό που απέστειλε και διάβασε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνστανοπούλου εξέφρασε την «ειλικρινή αναγνώριση» στις εργασίες που πραγματοποιεί η επιτροπή για τον έλεγχο του Δημοσίου Χρέους, εξηγώντας ότι η συνάντηση που έχει με τον Αυστριακό Καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν καθιστά αδύνατη την παρουσία του στην συνεδρίαση.

Απών από την συνεδρίαση είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος όμως έστειλε γραπτό χαιρετισμό που διάβασε η κα. Κωνσταντοπούλου. Ο κ. Παυλόπουλος εξηγεί ότι η συνάντησή του με τον Αυστριακό καγκελάριο καθιστά αδύνατη την συμμετοχή του στην συνεδρίαση και εκφράζει την «ειλικρινή αναγνώριση» στην έρευνα της επιτροπής. Επισημαίνει τέλος τα «αδιαμφισβήτητα» εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.  

Οι εργασίες της Επιτροπής ξεκίνησαν στις 11 το πρωί της Τετάρτης με ομιλίες της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου και του επιστημονικού συντονιστή της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, Dr. Eric Toussaint και εκτός από τον πρωθυπουργό παρέστησαν υπουργοί, βουλευτές και εκπρόσωποι φορέων. Κατά την διάρκεια των εργασιών θα παρουσιαστεί μία σύνοψη των προκαταρκτικών συμπερασμάτων ενώ θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση των συμπερασμάτων, ανά κεφάλαιο, από μέλη της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Οι εργασίες θα συνεχισθούν την Πέμπτη στις 10:30 πμ και θα ολοκληρωθούν με συνέντευξη Τύπου, που θα πραγματοποιηθεί στο εντευκτήριο της Βουλής στις 16:00, στη διάρκεια της οποίας θα διανεμηθεί και η προκαταρκτική έκθεση της Επιτροπής. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:01