search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 02:14
MENU CLOSE

Παπακωνσταντίνου: «Η αίσθηση ατιμωρησίας πρέπει επιτέλους κάποτε να τελειώνει»

02.02.2011 17:59
Παπακωνσταντίνου: «Η αίσθηση ατιμωρησίας πρέπει επιτέλους κάποτε να τελειώνει» - Media

Οι κοινωνικοί εταίροι ζήτησαν από το υπουργείο Οικονομικών την ελάφρυνση των ποινών και μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας.

Οι κοινωνικοί εταίροι ζήτησαν από το υπουργείο Οικονομικών την ελάφρυνση των ποινών και μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας.

Κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι το τελικό νομοσχέδιο θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Υπουργικό Συμβούλιο και θα ψηφισθεί από την Βουλή μέχρι το τέλος του μήνα.

Ο υπουργός τόνισε πως το σχέδιο νόμου απαρτίζεται από δράσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, για την αναδιοργάνωση του ελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού και για την βελτίωση του πλαισίου φορολογήσεως και διευκολύνσεως της επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ότι η φοροδιαφυγή θα χαρακτηρίζεται διαρκές έγκλημα και θα προβλέπεται αυτόφωρη σύλληψη, μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. «Δεν έχουμε καμία πρόθεση ποινικοποίησης του συνόλου των Ελλήνων φορολογουμένων. Σήμερα μια ομάδα πολιτών μονίμως φοροδιαφεύγει. Η αίσθηση ατιμωρησίας πρέπει επιτέλους κάποτε να τελειώνει», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως στις περιπτώσεις οφειλετών που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη άνω του ενός έτους και το οφειλόμενο ποσό υπερβαίνει συγκεκριμένο ποσό, θα αίρεται το φορολογικό απόρρητο, ενώ θα θεσμοθετηθούν κανόνες σύμφωνα με τους οποίους θα γίνεται διάκριση των ληξιπρόθεσμων χρεών σε «εισπράξιμα» και «μη εισπράξιμα» με βάση συγκεκριμένα ορθολογικά κριτήρια.

Τέλος, ανέφερε ότι με την υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ θα δίνεται η δυνατότητα καταβολής του οφειλόμενου φόρου σε τρεις μηνιαίες δόσεις, ενώ θα εξετασθούν και όλες οι απόψεις των παραγωγικών φορέων ώστε να προχωρήσει ο συμψηφισμός των φορολογικών οφειλών του Δημοσίου με αυτές των επιχειρήσεων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50