search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:06
MENU CLOSE

Λαφαζάνης: Γιατί ψήφισα παρών

11.07.2015 05:51
Λαφαζάνης: Πάρτε πίσω τη συμφωνία - Media

Ο Π. Λαφαζάνης αμέσως μετά το «παρών» που ψήφισε στην ψηφοφορία στη Βουλή έκανε την παρακάτω δήλωση

 

Η στάση του είχε προδιαγραφεί από το βράδυ της Πέμπτης που είχε διαφοροποιηθεί στο κυβερνητικό συμβούλιο, ενώ η ελληνική πρόταση δενέφερε καν την υπογραφή του. 

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης όπως ήταν αναμενόμενο χθες στην ψηφοφορία στη Βουλή ψήφισε “παρών” και ήδη σενάρια αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει την παραίτηση του. 

Ο ίδιος μετά το «παρών»  έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Με το “παρών” εξέφρασα τη ριζική και κατηγορηματική μου αντίθεση σε μια “πρόταση” που κινδυνεύει να παρατείνει την κηδεμονία της πατρίδας μου. Στηρίζω την κυβέρνηση, αλλά δεν στηρίζω ένα πρόγραμμα λιτότητας, νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, που αν γίνει δεκτό από τους “θεσμούς” και εφαρμοστεί στην πράξη, θα επιτείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης, της φτώχειας και της δυστυχίας.

Η χώρα θα έχει αύριο, αν όλοι μαζί κάνουμε παρελθόν την ευρω-νεοαποικιοκρατία και η Ελλάδα ανεξάρτητη και κυρίαρχη, χαράξει – χωρίς νέα μέτρα λιτότητας, με ικανή ρευστότητα και βαθιά διαγραφή του χρέους- μια νέα πορεία προοδευτικής ανασυγκρότησης της παραγωγικής μας βάσης, της οικονομίας και της κοινωνίας».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:01