search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:02
MENU CLOSE

Τα ΕΛΠΕ θα βοηθήσουν στην σύνταξη-αναθεώρηση του ΣΑΤΑΜΕ στη Δυτική Αττική

14.07.2015 12:28
Στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. τα δικαιώματα έρευνας και παραγωγής Υδρογονανθράκων στις περιοχές  Άρτα-Πρέβεζα και ΒΔ Πελοπόννησος - Media

Τα Ελληνικά Πετρέλαια θα είναι αρωγός στην προσπάθεια σύνταξης – αναθεώρησης του Σχεδίου Αντιμετώπισης Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης (ΣΑΤΑΜΕ) στην περιοχή της  Δυτικής Αττικής. 

 

Τα Ελληνικά Πετρέλαια θα είναι αρωγός στην προσπάθεια σύνταξης – αναθεώρησης του Σχεδίου Αντιμετώπισης Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης (ΣΑΤΑΜΕ) στην περιοχή της  Δυτικής Αττικής. Αυτό δηλώνουν τα ΕΛΠΕ με αφορμή σχετική  πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου. 

Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ δραστηριοποιούνται στην περιοχή με εγκαταστάσεις παραλαβής αργού πετρελαίου, δυο διυλιστήρια καθώς και εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων και υγραερίου.

Στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, η εφαρμογή της Πολιτικής για την Ασφάλεια αποτελεί δέσμευση για τη Διοίκηση και υλοποιείται μέσω ενός πολύπλευρου και ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας που περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, τη λειτουργία, την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, την προληπτική συντήρηση του εξοπλισμού, τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού, την ενεργό συμμετοχή σε κοινές ασκήσεις και σε όλες, γενικά, τις σχετικές πρωτοβουλίες των Αρχών και της τοπικής κοινωνίας, εφαρμόζοντας βέλτιστες τεχνικές και μέτρα πάνω και πέραν των επιβαλλόμενων από τους κανονισμούς και τη νομοθεσία.

Το σύνολο του Συστήματος  Διαχείρισης Ασφάλειας είναι πιστοποιημένο από εξωτερικό φορέα, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο για την ασφάλεια OHSAS-18001. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, καταγράφεται, αναλύεται και παρακολουθείται ένας μεγάλος αριθμός δεικτών για την ασφάλεια, κατατάσσοντας την εταιρεία ανάμεσα στους καλύτερους του κλάδου στην Ευρώπη.

Η προσπάθεια για την βελτίωση της ασφάλειας είναι συνεχής.

Αυτή η τεχνογνωσία, η υλικοτεχνική υποδομή και το έμπειρο προσωπικό της εταιρείας είναι διαθέσιμα στην προσπάθεια της Περιφέρειας, προκειμένου να έχει η περιοχή ένα αποτελεσματικό ΣΑΤΑΜΕ που θα διασφαλίζει όλους όσοι κατοικούν και δραστηριοποιούνται στη Δυτική Αττική.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:02