search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:37
MENU CLOSE

Συνεδριάζει η Ολομέλεια – Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία (LIVE)

15.07.2015 17:24
Συνεδριάζει η Ολομέλεια – Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία (LIVE) - Media

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 21:00, η συζήτηση για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, ενώ η ψηφοφορία αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα.

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 21:00, η συζήτηση για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, ενώ η ψηφοφορία αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα.

Κάτω από τα χειροκροτήματα βουλευτών η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχώρησε από την Έδρα της Ολομέλειας και παρέδωσε την θέση της στον Α’ αντιπρόεδρο της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλο να συνεχίσει επί της διαδικασίας.  

Λίγο νωρίτερα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε κηρύξει την έναρξη της διαδικασίας λέγοντας πως η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε την συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου έως τις 12 τα μεσάνυχτα, προσθέτοντας ότι επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η συζήτηση μπορεί να προχωρήσει και μετά τα μεσάνυχτα.

Εν συνεχεία πήρε τον λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο οποίος δήλωσε ότι εκ μέρους της κυβέρνησης ζητά από το προεδρείο να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που όρισε η Διάσκεψη των προέδρων και η συζήτηση να ολοκληρωθεί ως τα μεσάνυχτα. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν θα τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.   

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία και, σηκώνοντας με χαρακτηριστικό τρόπο το χέρι της, ψήφισε την πρότασης της, η οποία απορρίφθηκε. «Εύχομαι να είναι η πρώτη και τελευταία φορά που ακολουθείται αυτή η διαδικασία», σχολίασε και κατέβηκε από την Έδρα, παραδίδοντας την στον Αλέξη Μητρόπουλο.

Τι προηγήθηκε στην διάσκεψη των προέδρων

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της διάσκεψης των προέδρων έπεσε στο τραπέζι η πρόταση να συζητηθεί το νομοσχέδιο στις 8 το πρωί της Πέμπτης στην Ολομέλεια, και η πρόεδρος της βουλής είπε ότι θα θέσει το ζήτημα σε ψηφοφορία.

Κατά πληροφορίες την πρόταση για έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια στις 8 το πρωί υπέβαλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής, ο οποίος μετείχε στην συνεδρίαση ως πρόεδρος της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων, και την στήριξε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.  

Στην Διάσκεψη των Προέδρων υπήρξαν και δυο ακόμη προτάσεις. Η πρώτη από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Λ. Αμανατίδου να ξεκινήσει σήμερα η συζήτηση, ωστόσο να μην υπάρξει χρονικός προσδιορισμός για την ολοκλήρωση της, η οποία και έλαβε 7 ψήφους, μεταξύ αυτών και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παπά.

Η Τρίτη πρόταση υπεβλήθη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη και η οποία έλεγε να ξεκινήσει η συζήτηση και να ολοκληρωθεί μέχρι τις 12 το βράδυ. Η πρόταση αυτή ήταν που τελικά και υπερψηφίστηκε λαμβάνοντας 10 ψήφους από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού, των ΑΝΕΛ και του ΠΑΣΟΚ ενώ το ΚΚΕ ψήφισε «παρών». 

Κατα πληροφορίες η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε την ακύρωση του κοινοβουλευτικού ελέγχου της Πέμπτης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η ακύρωση αυτή μπορεί να “δείχνει” ότι αύριο μπορεί να ξημερώσει ημέρα ανασχηματισμού.

Το ΚΚΕ έχει ήδη προαναγγείλει ότι θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επι του ενός άρθρου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:36