search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:14
MENU CLOSE

Μοσκοβισί: Αν όλοι τηρήσουν τις δεσμεύσεις της 12ης Ιουλίου, τότε είναι δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία

03.08.2015 06:51
Μοσκοβισί: Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε θαρραλέες επιλογές - Media

«Αν όλοι τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, της 12ης Ιουλίου, τότε είναι δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία», τονίζει στην αποκλειστική συνέντευξή του στο «Εθνος» ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί.

 

«Αν όλοι τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, της 12ης Ιουλίου, τότε είναι δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία», τονίζει στην αποκλειστική συνέντευξή του στο «Εθνος» ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί.

«Αν όλοι τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, της 12ης Ιουλίου, τότε είναι δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία», τονίζει σε συνέντευξή του στο «Έθνος» ο Επίτροπος επί των οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, στην οποία ουσιαστικά χαρτογραφεί την πορεία για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο κ. Μοσκοβισί επισημαίνει ότι «είμαστε μαζί σ’ αυτό», θέλοντας προφανώς να πει ότι είναι κοινό το εγχείρημα, κοινή η πρόκληση και κοινό το διακύβευμα, καθώς εκτιμά ότι με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης και έτσι η χώρα θα στηριχτεί στις δυνάμεις της.

«Στόχος του προγράμματος» επισημαίνει ο Μοσκοβισί «είναι να επιτρέψει στην Ελλάδα να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να επιστρέψει η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Οι Έλληνες πολίτες χρειάζονται μία προοπτική για το μέλλον. Οι επιχειρήσεις χρειάζονται ένα σταθερό κανονιστικό περιβάλλον. Οι επενδυτές χρειάζονται νομική ασφάλεια. Οι μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο του προγράμματος δίνουν απαντήσεις σε όλες αυτές τις προκλήσεις» λέει ο Επίτροπος Οικονομικών.

Ο Πιερ Μοσκοβισί λέει ότι ο πρόεδρος Γιούνκερ έχει ασχοληθεί προσωπικά για να βοηθήσει την Ελλάδα, «την ίδια στιγμή που εργαζόμαστε για το νέο πρόγραμμα, η Επιτροπή εργάζεται παράλληλα για να βοηθήσει την Ελλάδα παρέχοντας τεχνογνωσία και χρηματοδότηση για επενδύσεις. Στις 15 Ιουλίου η Επιτροπή υπέβαλε σχέδιο 35 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ελλάδα έως το 2020. Η επιτροπή θέλει να βοηθήσει στις προσπάθειές σας για την ανοικοδόμηση της οικονομίας σας, προς όφελος της Ελλάδας και για το καλό της Ένωσης. Είμαστε μαζί σε αυτό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πιερ Μοσκοβισί.

Πηγή: ethnos.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:10