search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 07:28
MENU CLOSE

«Μπαμ, μπαμ! Σε σκότωσα!» – Τραγελαφικά σκηνικά στον ολλανδικό στρατό

05.08.2015 07:46
«Μπαμ, μπαμ! Σε σκότωσα!» - Τραγελαφικά σκηνικά στον ολλανδικό στρατό - Media

«Μπαμ, μπαμ!» αναγκάζονται να φωνάζουν οι στρατιώτες του ολλανδικού στρατού, κατά την διάρκεια της εκπαίδευσής τους, εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης στα πυρομαχικά από την οποία έχει πληγεί ο στρατός…

 

«Μπαμ, μπαμ!» αναγκάζονται να φωνάζουν οι στρατιώτες του ολλανδικού στρατού, κατά την διάρκεια της εκπαίδευσής τους, εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης στα πυρομαχικά από την οποία έχει πληγεί ο στρατός, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής «Mirror».

Ο πρόεδρος της στρατιωτικής ένωσης VBM, Τζιν Ντέμπι δήλωσε στη Mirror: «Ακόμα κι αν δεν έχεις σφαίρες, πρέπει να συνεχίσεις την εκπαίδευσή σου με το όπλο. Αυτό σημαίνει ότι ως στρατιώτης φωνάζεις “Μπαμ, μπαμ”!».

Στη συνέχεια, ο Τ. Ντέμπι χαρακτήρισε το γεγονός ως «καταστροφικό για το ηθικό του στρατού» και πρόσθεσε: «Δεν θέλετε να το κάνετε αυτό σε έναν επαγγελματία».

Επιπλέον, ο συνατξιούχος υποστράτηγος Χαρμ ντε Τζονγκ δήλωσε ότι η κατάσταση είναι «εξαιρετικά σοβαρή» και ότι θα μπορούσε να οδηγήσει τους στρατιώτες στο να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στις ικανότητές τους.

Εκπρόσωπος της ολλανδικής κυβέρνησης ανέφερε πως «δεν είναι πάντα επαρκή τα πυρομαχικά που διατίθενται για τις ασκήσεις και την εκπαίδευση», συμπληρώνοντας ότι «το υπουργείο καταλαβαίνει ότι τα στρατεύματα δεν είναι πάντα ικανοποιημένα με αυτό».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 07:28