17/07/2019 19:04:17

Η «Ιφιγένεια» πάει Επίδαυρο, αλλά …απλήρωτη

Η «Ιφιγένεια» πάει Επίδαυρο, αλλά …απλήρωτη - Media

 

Με την "Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων" του Ευριπίδη, παράσταση που μετάφρασε και σκηνοθέτησε για το πολύπαθο Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας ο Θωμάς Μοσχόπουλος, συνεχίζεται, αύριο και μεθαύριο, το πρόγραμμα της Επιδαύρου.

   Και μπορεί οι παραστάσεις της προγραμματισμένης καλοκαιρινής περιοδείας του θεάτρου να ματαιώθηκαν στο σύνολό τους (η "ανέτοιμη" πρεμιέρα δόθηκε στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης, στις 10 του περασμένου Ιουλίου) και οι παραστάσεις της Επιδαύρου να κινδύνευαν με ματαίωση, λόγω των χρόνιων οικονομικών προβλημάτων του θεάτρου που αφήνουν απλήρωτους για τρίτο μήνα τους ηθοποιούς, νέα προβλήματα, εκπορευόμενα από τις καθυστερήσεις των αμοιβών, δίνουν το μάλλον αρνητικό στίγμα στην παρουσία του βορειοελλαδίτικου κρατικού θεάτρου στην Επίδαυρο.

   Οι ηθοποιοί είχαν αρχικά εξαγγείλει στάσεις εργασίας για το διήμερο 7 και 8 Αυγούστου (μέρες παραστάσεων της Ιφιγένειας στη χώρα των Ταύρων, στην Επίδαυρο).

   Οι εξαγγελθείσες στάσεις τελικά ανεστάλησαν, ύστερα από εσωτερικές διεργασίες και την απόφαση της καλλιτεχνικής διεύθυνσης για την καταβολή, σε κάθε εργαζόμενο, 75 ευρώ από τις τελευταίες 20.000 ευρώ που υπάρχουν στο ταμείο του θεάτρου (οι έκτακτες επιχορηγήσεις του υπουργείου προς το ΚΘΒΕ δεν "φτάνουν" ουδέποτε στα μισθολόγια των απλήρωτων ηθοποιών καθώς παρακρατούνται αυτόματα, λόγω των χρόνιων οφειλών του θεάτρου προς το ΙΚΑ και άλλους δημόσιους οργανισμούς).

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.