search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:14
MENU CLOSE

Αστυνομικές περιπέτειες υπό σκιά

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1877
13-08-2015
18.08.2015 03:00
vivlio-13.jpg

Αναζητήστε την περιπέτεια, το μυστήριο αλλά και την πολύπλοκη σκέψη που οδηγεί στους πιο σκοτεινούς και αποτρόπαιους λαβυρίνθους της ανθρώπινης ψυχής τα βήματα αξεπέραστων ντετέκτιβ της παγκόσμιας αστυνομικής λογοτεχνίας. 

 
Αναζητήστε την περιπέτεια, το μυστήριο αλλά και την πολύπλοκη σκέψη που οδηγεί στους πιο σκοτεινούς και αποτρόπαιους λαβυρίνθους της ανθρώπινης ψυχής τα βήματα αξεπέραστων ντετέκτιβ της παγκόσμιας αστυνομικής λογοτεχνίας. 
 
Georges Simenon, «Ο Μαιγκρέ και ο κύριος Σαρλ», εκδόσεις Άγρα
 
Ο Μαιγκρέ, τρία χρόνια πριν από τη συνταξιοδότησή του, ακούει απρόθυμα και άκεφα την πρόταση των ανωτέρων του για την προαγωγή  του στη θέση του διευθυντή της Δικαστικής Αστυνομίας. Η παρούσα υπόθεση τον ξαναφέρνει στο μόνο που τον ενδιαφέρει: την έρευνα έξω από τα γραφεία, μέσα στην πόλη και τους ανθρώπους της.
 
Γιάννης Μαρής, «Η τελευταία νύχτα», εκδόσεις Άγρα
 
Η Αθήνα του 1961, το κέντρο της, οι συνοικίες της, και ο Πειραιάς. Καμπαρέ, στριπτιζάδικα, εμπόριο λευκής σαρκός και ναρκωτικά, πολυτελή διαμερίσματα, προσφυγικά χαμόσπιτα, γκαρσονιέρες. Αξιοπρεπείς μεγαλοαστοί και υπόκοσμος και εκβιαστές. Ο κόσμος του θρυλικού αστυνόμου Μπέκα. Ένα άγνωστο μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή που δημοσιεύτηκε σε 100 συνέχειες στην «Απογευματινή» το 1961-62 και κυκλοφορεί για πρώτη φορά σε βιβλίο με τις πρωτότυπες εικόνες του Μ. Γάλλια.
 
Malcolm Mackay, «Ο αναγκαίος θάνατος του Λιούις Γουίντερ», εκδόσεις Πόλις 
 
Κάλουμ ΜακΛιν. Ένας ιδιόρρυθμος ελεύθερος επαγγελματίας, που ζει μόνος στο διαμέρισμά του στη Γλασκόβη. Μόλις είκοσι εννιά χρόνων, κι όμως εδώ και καιρό θεωρείται ένας από τους κορυφαίους πληρωμένους δολοφόνους της πόλης. Δέχεται ένα τηλεφώνημα, μια πρόταση. Στόχος, ο Λιούις Γουίντερ, ένας ασήμαντος μικρέμπορος ναρκωτικών, ο οποίος έκανε το λάθος να μπλεχτεί στα πόδια των μεγάλων.
 
Αχμέτ Ουμίτ, «Εγκλημα στο Πέρα», εκδόσεις Πατάκη 
 
Μια φοβερή αλήθεια που τη φέρνουν στην επιφάνεια σκοτεινά µυστικά. Άντρες θύµατα της περηφάνιας τους, γυναίκες που υποχρεώνονται να ζήσουν τη ζωή αυτών των αντρών. Σε αυτό το άντρο των εγκληµάτων, σε αυτόν τον κήπο της κακίας, σε αυτήν την αγορά όπου πουλιέται η ανθρώπινη σάρκα, ένας άντρας προσπαθεί να κρατήσει την αγνότητά του…
 
Ντένις Λεχέιν, «Εκείνη τη μέρα», εκδόσεις Κέδρος
 
Μέσα από τη διαδρομή των δύο ηρώων ξεδιπλώνονται τα κρίσιμα γεγονότα που σημάδεψαν την Αμερική του Μεσοπολέμου: η ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος, η σύγκρουση των εργατών με το κεφάλαιο, ο αγώνας για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών. Η πλοκή κορυφώνεται κατά την απεργία της αστυνομίας της Βοστόνης το 1919, όταν στα γήπεδα του μπέιζμπολ μεσουρανεί ο θρυλικός Μπέιμπ Ρουθ. 
 
Philip Kerr, «Φλόγα που σιγοκαίει», εκδόσεις Κέδρος
 
Ο Μπέρνι Γκούντερ φτάνει στο Μπουένος Άιρες και εμπλέκεται στο κυνήγι ενός εγκληματία. Μια έφηβη βρέθηκε δολοφονημένη και οι συνθήκες θυμίζουν έντονα εκείνες της τελευταίας υπόθεσης που είχε αναλάβει ο Μπέρνι ως επιθεωρητής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στο Βερολίνο. Μιας υπόθεσης που δεν είχε καταφέρει να διαλευκάνει. Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας πιστεύει ότι ο δράστης είναι κάποιος από τους εκατοντάδες πρώην ναζί που κατέφυγαν στην Αργεντινή μετά το 1945. Ποιος καταλληλότερος από τον Μπέρνι Γκούντερ για να βρει τον δολοφόνο!
 
Ζιλ Βενσάν, «Το φιλί του θανάτου», εκδόσεις Καστανιώτη 
 
Με φόντο τον ισπανικό εμφύλιο, ένα συγκλονιστικό νουάρ μυθιστόρημα όπου συνυπάρχουν η τραγωδία, το αίμα, τα δάκρυα, οι πικρές μνήμες, ο έρωτας, η τρέλα, η εκδίκηση… Ένα καυτό φιλί του θανάτου που πλανεύει…
 
Σαντιάγο Ρονκαλιόλο, «Η εσχάτη των ποινών», εκδόσεις Καστανιώτη
 
Λίμα, Περού, 1978. Ολόκληρη η χώρα, γεμάτη ελπίδα και με κομμένη την ανάσα, καρφωμένη μπροστά σε μια οθόνη, παρακολουθεί την εθνική της ομάδα στους αγώνες του Μουντιάλ, στα γήπεδα της Αργεντινής. Πίσω όμως από το πανηγύρι του ποδοσφαίρου, στους έρημους δρόμους της πόλης, διαδραματίζεται μια σκοτεινή ιστορία που αρχίζει όταν ένας άντρας, με ένα παράξενο σακίδιο στα χέρια, καταδιώκεται και δολοφονείται σε μια φτωχογειτονιά της περουβιάνικης πρωτεύουσας.
 
Μπέντζαμιν Μπλακ, «Η ξανθιά με τα μαύρα μάτια», εκδόσεις Καστανιώτη
 
Ο απαράμιλλος ιδιωτικός ντετέκτιβ του Ρέιμοντ Τσάντλερ επιστρέφει όταν μια γοητευτική νεαρή κληρονόμος τον παρασύρει στην πιο δύσκολη και επικίνδυνη υπόθεση της καριέρας του. Ο Μπέντζαμιν Μπλακ  ξαναζωντανεύει τον περίφημο ντετέκτιβ για μια νέα περιπέτεια στους κακόφημους δρόμους του Μπέι Σίτι της Καλιφόρνιας. Βρισκόμαστε στις αρχές του 1950, ο Μάρλοου είναι ανήσυχος και μοναχικός όπως πάντα, και η δουλειά έχει κάπως πέσει. Τότε κάνει την εμφάνισή της μια καινούργια πελάτισσα: νέα, όμορφη, και με ακριβά ρούχα, ζητάει από τον Μάρλοου να βρει τον πρώην εραστή της.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:14