search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 03:52
MENU CLOSE

ΟΗΕ: Τουλάχιστον 5.000 πρόσφυγες φτάνουν καθημερινά στην Ελλάδα

25.09.2015 15:43
Αυστριακή «βοήθεια» για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα - Media

Καθημερινά, 5.000 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ φθάνουν στην Ελλάδα, σημειώνει ο ΟΗΕ.

 

Καθημερινά, 5.000 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ φθάνουν στην Ελλάδα, σημειώνει ο ΟΗΕ.

Συνολικά, 8.000 πρόσφυγες φτάνουν στην Ευρώπη καθημερινά, αριθμός που αναμένεται να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα, αναφέρει ο Αμίν Άουαντ, επικεφαλής της διεύθυνσης της UNHCR, η οποία είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
«Δεν βλέπω να υποχωρεί, δεν βλέπω να σταματά. Αν μη τι άλλο, δίνει μία ένδειξη ότι ίσως αυτό είναι η κορυφή του παγόβουνου» σημείωσε ο Άουαντ.

Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι περίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ιράκ αναμένεται να χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια μέχρι το τέλος του έτους. 

Επίσης, ο ΟΗΕ ανέφερε ότι αναμένει ένα κύμα περίπου 500.000 προσφύγων από τη Μοσούλη, εάν ο ιρακινός στρατός επιχειρήσει την ανακατάληψη της πόλης από το Ισλαμικό Κράτος.

Η προσφυγική ροή αναμένεται να συνεχιστεί στη διάρκεια του χειμώνα, εάν ο καιρός είναι καλός και τα σύνορα παραμείνουν ανοιχτά, τονίζει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Περίπου 500.000 πρόσφυγες έχουν φτάσει από την αρχή του χρόνου στην Ευρώπη σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο ΟΗΕ. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 03:01