search
ΤΡΙΤΗ 11.06.2024 05:05
MENU CLOSE

Διαδηλώσεις μνήμης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης στην Άγκυρα

12.10.2015 17:36
2386828.jpg

Συγκέντρωση και πορεία,στη μνήμη των θυμάτων της πρόσφατης πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε στην Άγκυρα, πραγματοποιήθηκε απόψε στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεντρώσεις και πορείες μνήμης και διαμαρτυρίας για τη βομβιστική επίθεση στη συγκέντρωση υπέρ της ειρήνης στην Άγκυρα, το Σάββατο, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στην Αθήνα Τούρκοι και Κούρδοι που ζουν στην Ελλάδα, πολλοί εκ των οποίων πολιτικοί πρόσφυγες, καθώς και οργανώσεις της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία μέχρι την τουρκική Πρεσβεία.

Στη Θεσσαλονίκη, μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας, της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και άλλων Αριστερών συλλογικοτήτων, συγκεντρώθηκαν μπροστά από την Καμάρα και στη συνέχεια, μέσω των οδών Εγνατία, Βενιζέλου και Αγίου Δημητρίου, έφθασαν έξω από το Τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκης, όπου φώναξαν συνθήματα, ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας.

Οι διοργανωτές των συλλαλητηρίων καταδικάζουν το AKP και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως υπεύθυνους της αιματηρής επίθεσης, που είχε ως τραγικό απολογισμό περισσότερους από 100 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. 

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 11.06.2024 03:08