search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 13:11
MENU CLOSE

«Σκοτώστε τους στο ψαχνό»: Ένας στους δύο Ισραηλινούς υποστηρίζει την επιτόπου εκτέλεση Παλαιστινίων που επιτέθηκαν με μαχαίρι

09.11.2015 15:21
Ισραήλ: Πρώτος θάνατος ασθενή που μολύνθηκε δεύτερη φορά από κορωνοϊό - Media

Ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των Ισραηλινών υποστηρίζει ότι Παλαιστίνιοι ύποπτοι για «τρομοκρατικές ενέργειες» πρέπει να «εκτελούνται επιτόπου».

Ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των Ισραηλινών υποστηρίζει ότι Παλαιστίνιοι ύποπτοι για «τρομοκρατικές ενέργειες» πρέπει να «εκτελούνται επιτόπου».

Αυτό προκύπτει από νέα δημοσκόπηση του «Ινστιτούτου Δημοκρατίας του Ισραήλ», με έδρα την Ιερουσαλήμ, που διεξήχθη τον Οκτώβριο σε δείγμα 600 ενηλίκων.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό των ερωτηθέντων που απάντησε ότι συμφωνεί με την τοποθέτηση «κάθε Παλαιστίνιος που έχει διαπράξει τρομοκρατική επίθεση εναντίον Εβραίων πρέπει να εκτελείται επί τόπου» άγγιξε το 53%.

Οι ερωτηθέντες που απάντησαν θετικά στην εν λόγω ερώτηση υποστηρίζουν τη θέση τους ακόμα και στην περίπτωση που ο επιτιθέμενος Παλαιστίνιος έχει συλληφθεί και δεν αποτελεί πλέον απειλή.

Επιπλέον, το 80% των ερωτηθέντων υποστήριξε ότι θα ήθελαν να δουν τα σπίτια των οικογενειών των επιτιθέμενων να κατεδαφίζονται.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει σημειωθεί σειρά επιθέσεων με μαχαίρι από Παλαιστίνιους κατά των αρχών κατοχής, ισραηλινών στρατιωτών και εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την υπό αποκλεισμό Λωρίδα της Γάζας, εδάφη που το Ισραήλ διατηρεί υπό κατοχή από τον «πόλεμο των 6 ημερών», το 1967.

Στην πλειοψηφία των περιστατικών οι δράστες εκτελέστηκαν επί τόπου από τις ισραηλινές αρχές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 13:08