search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 16:01
MENU CLOSE

Ειδομένη: Νεκρός μετανάστης από ηλεκτροπληξία – Ένταση, χημικά και πετροπόλεμος

03.12.2015 10:26
Daily Mail: Αφγανοί ξυλοκόπησαν Σύρο που βίασε ένα 7χρονο κορίτσι στην Ειδομένη- Καμία καταγγελία λέει η ΕΛΑΣ - Media

Ενας 22χρονος Μαροκινός μετανάστης έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία στην ουδέτερη ζώνη στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ

 

Ενας 22χρονος Μαροκινός μετανάστης έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία στην ουδέτερη ζώνη στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ

Όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Αντώνης Ρήγας από την οργάνωση “Γιατροί Χωρίς Σύνορα”, ο άτυχος νεαρός ήρθε σε επαφή με ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης στο σημείο όπου εδώ και μέρες παραμένουν ακινητοποιημένες αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ.

Ένταση και χημικά

Μεγάλη ομάδα μεταναστών κατευθύνθηκαν προς το σημείο διέλευσης από εκεί όπου έχασε σήμερα τη ζωή του ο 22χρονος κρατώντας στην κεφαλή της πορείας τη σορό του άτυχου νέου, σκεπασμένη με μαύρο πανί, πάνω σε αυτοσχέδιο φορείο. Άμεση ήταν η “απάντηση” από την πλευρά της αστυνομίας της ΠΓΔΜ, που τους απώθησε κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Λίγο μετά τον θάνατο του 22χρονου Μαροκινού από ηλεκτροπληξία, μετανάστες επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο κατά των αστυνομικών της ΠΓΔΜ και άρχισαν να καίνε κουβέρτες και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

Οι μετανάστες παρέδωσαν τελικά σε δύο τραυματιοφορείς και στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που περίμενε να την παραλάβει η σορό του 22χρονου. Οι μετανάστες, αφού προσευχήθηκαν για τον άτυχο νέο, παρέδωσαν τελικά τη σορό στους τραυματιοφορείς και συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα εν μέσω έντασης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, χθες το βράδυ, ομάδες μεταναστών εισέβαλαν σε κοντέινερ και σκηνές διαφόρων ΜΚΟ που έχουν στηθεί στον καταυλισμό, όπου φυλάσσονταν τρόφιμα, ιατροφαρμακευτικό υλικό και άλλη ανθρωπιστική βοήθεια, και έκαναν “πλιάτσικο”.

 Οι εκπρόσωποι των περισσότερων ΜΚΟ που βρίσκονταν στην περιοχή έχουν αποχωρήσει, ενώ την ίδια ώρα, μεγάλη ομάδα προσφύγων (Σύρων, Ιρακινών και Αφγανών) που βρίσκονται σε περιφραγμένο χωράφι δίπλα στον καταυλισμό περιμένοντας να εκτονωθεί η κατάσταση για να περάσουν στην πΓΔΜ, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, απευθύνουν έκκληση για νερό και φαγητό.

Λίγα μέτρα πιο πέρα, στον δεύτερο καταυλισμό που έχει στηθεί δίπλα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης, κάποιοι εθελοντές άρχισαν πριν από λίγο να μοιράζουν μικρές μερίδες μαγειρεμένου φαγητού, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί τεράστιες ουρές.

Στο μεταξύ, ένας τραυματίας από τα επεισόδια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πολυγύρου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 16:01