Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Φτιάχνουμε μπισκοτάκια χριστουγεννιάτικα παρέα με τα παιδιά μας και τα αφήνουμε να δημιουργήσουν σχέδια και χρώματα με τη μοναδική τους φαντασία.
Φτιάχνουμε μπισκοτάκια χριστουγεννιάτικα παρέα με τα παιδιά μας και τα αφήνουμε να δημιουργήσουν σχέδια και χρώματα με τη μοναδική τους φαντασία.
100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ ζάχαρη
1 αυγό
280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
½ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μπέικιν
Για το γλάσο:
400 γρ ζάχαρη άχνη
3-4 κουταλιές νερό
Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν.
Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο-λίγο,
και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη
σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου.
Κόβουμε τη ζύμη κουπ πατ σε διάφορα σχέδια και μεταφέρουμε τα μπισκοτάκια με προσοχή στο ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Για το γλάσο:
Ανακατεύουμε την άχνη με το νερό.
Μοιράζουμε το γλάσο σε 2-3 διαφορετικά μπολάκια, ανάλογα με το πόσα χρώματα θέλουμε για τη διακόσμηση. Ρίχνουμε 2-3 σταγόνες από κάθε χρώμα στα διαφορετικά μπολ και ανακατεύουμε.
Στολίζουμε τα μπισκοτάκια σε σχέδιο που επιθυμούμε.
Τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.