search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:14
MENU CLOSE

Ο Πούτιν θέτει 3 όρους στον Ερντογάν για να… του ξαναμιλήσει

15.12.2015 06:45
Ρωσοτουρκική συμμαχία: Δημιουργείται κοινό επενδυτικό ταμείο - Media

Τους τρεις όρους που θέτει η Μόσχα για να καθίσει στο «τραπέζι» και να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την εκτόνωση της έντασης με την Τουρκία, έθεσε ο Ρώσος πρέσβης στην Τουρκία Αντρέι Καρλόφ.

 

Τους τρεις όρους που θέτει η Μόσχα για να καθίσει στο «τραπέζι» και να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την εκτόνωση της έντασης με την Τουρκία, έθεσε ο Ρώσος πρέσβης στην Τουρκία Αντρέι Καρλόφ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet Daily News, ο διπλωμάτης ισχυρίζεται ότι οι σχέσεις των δύο χωρών θα αρχίσουν να βελτιώνονται μόνο εάν η Άγκυρα ζητήσει συγνώμη για την επίθεση και τιμωρήσει αυτούς που κατέρριψαν το ρωσικό αεροσκάφος. 

Την ίδια ώρα, ο κ. Καρλόφ τόνισε ότι η Τουρκία θα πρέπει και να αποζημιώσει τη Ρωσία.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει πολλές φορές ζητήσει να υπάρξει εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών, κάτι που μέχρι σήμερα η Μόσχα δεν έχει δεχτεί. «Αν δεν εκπληρωθούν αυτές οι προσδοκίες μας, τότε οι άλλες ανακοινώσεις της Τουρκίας δεν θα αποδώσουν» φέρεται να δήλωσε ο διπλωμάτης, ο οποίος ισχυρίστηκε ταυτόχρονα ότι ορισμένες από τις δηλώσεις της Άγκυρας ήταν αντιπαραγωγικές. 

Μάλιστα, ο κ. Καρλόφ φέρεται να κατήγγειλε ότι ο πιλότος του SU-24 δεν σκοτώθηκε από τη συντριβή αλλά από κάποιον Τούρκο πολίτη μετά από την εκτίναξή του. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:04