search
ΤΡΙΤΗ 04.06.2024 12:31
MENU CLOSE

Λαζάνια ολικής με κιμά σόγιας

11.01.2016 08:45
lazania_olikis_me_kima_sogias.jpg

Λαχταριστό φαγητό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

 

 

Λαχταριστό φαγητό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

500 γραμμάρια κιμάς σόγιας
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια ξεφλουδισμένες και τριμμένες φρέσκες ντομάτες
250 γραμμάρια βιτάμ
αλάτι

πιπέρι
1 κ.σ. κορν φλάουερ
1/2 κιλό λαζάνια ολικής άλεσης
2 κούπες τυρί τριμμένο

 

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τον κιμά σόγιας σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή και τον στραγγίζουμε.

Βάζουμε τη μισή ποσότητα βιτάμ σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε να σοταριστούν για 5 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά σόγιας, τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν μισή ώρα.

Κατόπιν, βράζουμε τα λαζάνια για 2-3 λεπτά και τα στραγγίζουμε.

Στον πάτο ενός ταψιού, στρώνουμε τα λαζάνια και βάζουμε από πάνω μια στρώση από τη σάλτσα μας. Ξαναβάζουμε από πάνω άλλη μια στρώση λαζάνια και άλλη μια στρώση σάλτσα. Επαναλαμβάνουμε έως ότου τελειώσουν τα υλικά και στο τέλος καλύπτουμε με το τριμμένο τυρί.

Στη συνέχεια βράζετε τα λαζάνια για 2 – 3 λεπτά και μετά στραγγίζουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, για 30 λεπτά.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 04.06.2024 12:31