02/04/2020 22:29:07

Αβραμόπουλος: Η Ε.Ε θα διαφυλάξει την μεγάλη κατάκτηση της Σένγκεν (Video)

Ο Αβραμόπουλος απαντά στη Le Monde για τη Σένγκεν - Media

 


Ο Ευρωπαίος επίτροπος για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος απέρριψε «τα όσα γράφονται και ακούγονται περί αποπομπής» της Ελλάδας από την Σένγκεν, λέγοντας πως η Κομισιόν είναι αντίθετη. Όσον αφορά το σενάριο περί «σφραγίσματος» των συνόρων της ΠΓΔΜ, για τελικό αποκλεισμό των προσφυγικών ροών στην Ελλάδα, ο Δ.Αβραμόπουλος το απέρριψε λέγοντας πως «δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο». 

Μιλώντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο ο Επίτροπος τόνισε:«Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της» στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, είπε, λέγοντας η ΕΕ «θα διαφυλάξει τη μεγάλη κατάκτηση» της Σένγκεν.

Τη συζήτηση με τα σενάρια περί αποπομπής της χώρας από τη Σένγκεν ανακίνησε δημοσίευμα των Financial Times το Σάββατο ενώ ανάλογες απόψεις ακούστηκαν, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, και από τη Βιέννη.

Ο Δ.Αβραμόπουλος ερωτήθηκε για το σενάριο αποκλεισμού των συνόρων στην ΠΓΔΜ (με στόχο τον αποκλεισμό των προσφυγικών ροών στην Ελλάδα). 

«Όχι βεβαίως, δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο» είπε ο Δ.Αβραμόπουλος, λέγοντας πως ναι μεν η Ευρώπη συνεργάζεται με χώρες των δυτικών Βαλκανίων, και την ΠΓΔΜ, όμως «η Ευρώπη έχει αναπτύξει πολιτικές εξ ονόματος όλων των κρατών-μελών». Κίνητρο για τη συνεργασία των χωρών αυτών με την ΕΕ είναι, σημείωσε, η τελική επίδιωξη ενσωμάτωσης. 

«Η Ελλάδα στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης δεν είναι μόνη της, έχει την στήριξη της Ευρώπης» τόνισε. 

«Τα όσα γράφονται περί της Σένγκεν, και για αποπομπές και για όλα αυτά, δεν μας βρίσκουν σύμφωνους, η Ευρώπη έχει ξεκάθαρη θέση, το έχει πει κι ο πρόεδρος Γιούνκερ το λέω κι εγώ ως αρμόδιος επίτροπος, θα διαφυλάξουμε αυτή τη μεγάλη κατάκτηση με κάθε τρόπο, αλλά και τα κράτη να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν» τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.