search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 18:37
MENU CLOSE

Ισχυρή έκρηξη με στόχο στρατιωτικά οχήματα στην Άγκυρα – 20 νεκροί και 61 τραυματίες (Photo/Video)

17.02.2016 17:01
Τουρκία: Σύρος ο δράστης της βομβιστικής επίθεσης - Media

Είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 61 τραυματίστηκαν στο κέντρο της Άγκυρας, σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που στόχευε στρατιωτικά οχήματα, δήλωσε ο κυβερνήτης της τουρκικής πρωτεύουσας Μεχμέτ Αλί Κιλιτσλάρ.

 

 

 

Είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 61 τραυματίστηκαν στο κέντρο της Άγκυρας, σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που στόχευε στρατιωτικά οχήματα, δήλωσε ο κυβερνήτης της τουρκικής πρωτεύουσας Μεχμέτ Αλί Κιλιτσλάρ.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, που ήταν τοποθετημένος σε ένα όχημα, εξερράγη καθώς στρατιωτικά λεωφορεία κινούνταν κοντά στην έδρα του γενικού επιτελείου στρατού, το κοινοβούλιο και άλλα κυβερνητικά κτίρια.

Περίπου 30 λεπτά μετά την έκρηξη, οι τουρκικές αρχές επέβαλλαν απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών σχετικά με το συμβάν, ενώ ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στις Βρυξέλλες.

 

Η επίθεση αυτή, που σημειώθηκε σε μικρή απόσταση από το κοινοβούλιο, την έδρα του γενικού επιτελείου στρατού και άλλα κυβερνητικά κτίρια, ήταν τρομοκρατική ενέργεια, ανέφερε στο Twitter ο Ομέρ Τσελίκ, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Σε ανακοίνωση του, ο τουρκικός στρατός χαρακτήρισε τρομοκρατική ενέργεια την επίθεση και υπογράμμισε πως η έκρηξη είχε στόχο στρατιωτικά λεωφορεία και σημειώθηκε καθώς ήταν σταματημένα σε φωτεινούς σηματοδότες. Στα λεωφορεία επέβαινε προσωπικό του στρατού.

Ένας Τούρκος αξιωματούχος ασφαλείας ανέφερε πως σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, υπεύθυνοι για την βομβιστική επίθεση είναι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία, ένα όχημα εξερράγη έξω από κοιτώνα στρατιωτών. Το ειδησεογραφικό κανάλι CNN Türk ανέφερε ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 18:37