search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 04:17
MENU CLOSE

Πρώην κρατούμενος του Γκουαντάναμο πρωταγωνιστεί σε βιντεο της Αλ Κάιντα

18.02.2016 06:59
Πρώην κρατούμενος του Γκουαντάναμο πρωταγωνιστεί σε βιντεο της Αλ Κάιντα - Media

Ο 55χρονος Ιμβραήμ αλ  Κόσι ο οποίος κρατούταν στις φυλακές του Γκουαντάναμο μέχρι το 2012 εμφανίζεται σε προπαγανδιστικά βίντεο της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Καίντα.

 

Ο 55χρονος Ιμβραήμ αλ Κόσι ο οποίος κρατούταν στις φυλακές του Γκουαντάναμο μέχρι το 2012 εμφανίζεται σε προπαγανδιστικά βίντεο της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Καίντα.

Ο αλ Κόσι ήταν σωματοφύλακας και στενός βοηθός του Οσάμα Μπιν Λάντεν και  Κόσι συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2001 στο Αφγανιστάν. Οι αμερικανικές αρχές τον άφησαν ελεύθερο το 2012 κατόπιν σχετική συμφωνίας το 2010 ότι θα δηλώσει ένοχος για συνομωσία και υποστήριξη τρομοκρατικών κινήσεων και θα απελαθεί από τη χώρα.

Τον Ιούλιο του 2012,μεταφέρθηκε στην πατρίδα του το Σουδάν όπου και έπρεπε να ζει «μια ειρηνική ζωή, με ηρεμία και ελευθερία».  Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες εμφανίζεται όλο και πιο συχνά σε βίντεο προπαγάνδας της  Αλ Κάιντα.

Πιο πρόσφατο το βίντεο, που φαίνεται να είναι το τέταρτο σε μια σειρά από βίντεο με τον αλ Κόσι, αποκυρήσσει το Σαουδάραβα μονάρχη και καλεί νεαρούς τζιχαντιστές να ταξιδέψουν στην Υεμένη και να ενταχθούν στον αγώνα της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 02:05