search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 05:52
MENU CLOSE

Μουζάλας: «Έχουμε καταθέσει στην Ευρώπη σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα»

28.02.2016 08:33
Ο Πάνος Μουζουράκης θα είναι ο παρουσιαστής του Colour Day Festival 2017 - Media

Ο υφυπουργός έκανε και την εκτίμηση πως μέσα στον επόμενο μήνα οι πρόσφυγες στην Ελλάδα θα αγγίξουν τους 70.000

 

 

Ο Γιάννης Μουζάλας μίλησε στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο και ήταν αποκαλυπτικός: «Δυστυχώς το σχέδιο πρέπει να εφαρμοστεί, το έχουμε ποσοτικοποιήσει και σε είδη, και σε χρήματα και σε προσωπικό» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολτικής και συνέχισε: «στη Μακεδονία θα έχουμε 4 κέντρα υποδοχής προσφύγων και τα υπόλοιπα θα μοιραστούν κατά μήκος του άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη». «Θα το απλώσουμε σε όλη την Ελλάδα. Μπορεί να είναι για μικρό διάστημα σε αποθήκες αλλά παγκόσμια έτσι συμβαίνει μέχρι να φτιαχτούν οι χώροι»

Τόνισε δε πως ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται ότι οι πρόσφυγες θα παραμείνουν εκεί μόνιμα. Εκτίμησε επίσης πως μέσα στον επόμενο μήνα: «υπολογίζουμε ότι θα έχουμε έναν αριθμό ανθρώπων που θα εγκλωβιστούν που θα είναι ανάμεσα στις 50.000 με 70.000 ανθρώπους».

Σε ότι αφορά στο σχέδιο έκτακτης ανάγκης είπε πως αυτό μπορεί να αφορά μόνο στη Νότια Αττική, αλλά ακόμη δεν έχει υπάρξει κάποια απόφαση για αυτό. «Η προσφυγιά δε σφραγίζεται» είπε και εκτίμησε πως με τις περιπολίες της δύναμης του ΝΑΤΟ, οι προσφυγικές ροές θα μειωθούν κατά 70%.

Και συνέχισε: «Εμείς δεν ανοίξαμε κανένα σύνορο. Δεν πνίγαμε κανένα στη θάλασσα. Εάν δεν καλούσαν οι κεντροευρωπαϊκές χώρες δεν θα ερχόντουσαν στην Ελλάδα» εξηγώντας ότι οι πρόσφυγες επιλέγουν την Ελλάδα γιατί θεωρείται ασφαλές πέρασμα.

Σε ότι αφορά στη στάση της Αυστρίας ο Γιάννης Μουζάλας είπε: «είναι φιλή μας, αλλά κάτω από τον πανικό και τα εσωτερικά τους θέματα επειδή έχουν εκλογές έκαναν μια άκρως εχθρική ενέργεια προς την Ελλάδα και την ΕΕ και γι’ αυτό απομονώθηκε».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50