search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:49
MENU CLOSE

Υπογονιμότητα – Ιατρικός τουρισμός: Παρόν και μέλλον – Ευκαιρίες και προοπτικές

04.03.2016 16:30
«Ανακαλέστε τώρα τις άδειες διέλευσης και μεταφοράς ανεμογεννητριών» - Ανοικτή επιστολή Τηνιακών στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου - Media

Ευρισκόμενοι στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας της Τήνου, τα βλέμματα όλων καθηλώνονται από τα αφιερωματικά τάματα με μορφές βρεφών και κούνιες που κρεμασμένα στα κανδήλια μαρτυρούν τον διακαή πόθο για τεκνογονία.

Αν και η υπογονιμότητα συναντάται σε όλη την ιστορική πορεία του ανθρώπου, τα σύγχρονα κοινωνικοοικονομικά φαινόμενα και ο τρόπος ζωής στις αναπτυγμένες κοινωνίες έχουν επιτείνει το πρόβλημα. Οι Έλληνες ιατροί και ειδικοί επιστήμονες μπορούν τις τελευταίες δεκαετίες να υπερηφανεύονται για τα επιτεύγματά τους στην αντιμετώπισή του, τα δε υψηλά ποσοστά επιτυχίας τους και οι πρωτοποριακές μέθοδοι που εφαρμόζουν φέρνουν τη Χώρα μας στις πρώτες θέσεις μεταξύ των προορισμών που επιλέγουν τα άτεκνα ζευγάρια για την επίλυση του προβλήματος της υπογονιμότητας. Εκτιμάται ότι σε όλη την Ελλάδα πάνω από 1.500 κύκλοι υποβοηθούμενης αναπαραγωγής πραγματοποιούνται ετησίως σε ξένους διαφόρων εθνικοτήτων. Η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού μπορεί να αποφέρει πολλαπλά οφέλη, καθώς οι εν λόγω ταξιδιώτες συνδυάζουν την Ελλάδα με μια κατεξοχήν θετική εμπειρία, αυτή της μητρότητας.

Σε ένα νησί όπως η Τήνος, ο θρησκευτικός -προσκυνηματικός τουρισμός μπορεί λοιπόν να συνδυαστεί με τον ιατρικό τουρισμό και να δώσει μια άλλη προοπτική στην ανάπτυξη του τόπου.

Τα θέματα αυτά αποτέλεσαν το έναυσμα για την οργάνωση στην Τήνο της επιστημονικής-ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα: “Υπογονιμότητα – Ιατρικός τουρισμός. Παρόν και μέλλον – Ευκαιρίες και προοπτικές”, το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, με κεντρικούς ομιλητές τους γυναικολόγους κ. Κωνσταντίνο Πάντο και κ. Μιχάλη Γραμμάτη.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης:

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

16:00 – 18:00. Δωρεάν συμβουλευτική από τους γιατρούς για κάθε ενδιαφερόμενο.

18:00 – 20:00 Χαιρετισμοί

Ομιλίες:

  • Κωνσταντίνος Πάντος, γυναικολόγος, Δ/ντης Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ: “Γονιμότητα –υπογονιμότητα. Αντιμετώπιση και προοπτικές”
  • Μιχάλης Γραμμάτης, γυναικολόγος ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ, πρ. Διευθυντής Γυναικολογικής Κλινικής 401 ΓΣΝΑ: “HPV- αντιμετώπιση”
  • Ερωτήσεις
  • Ανοικτή συζήτηση με θέμα τον Ιατρικό Τουρισμό

Συντονισμός Εκδήλωσης:

Αντώνης Δελλατόλας, δημοσιογράφος, εκδ. εφημερίδας «Το Ποντίκι».

Οργάνωση: Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:43