search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 05:26
MENU CLOSE

Οι Σύροι αψηφούν τους βομβαρδισμούς: «Αυτή είναι η γη μας» (Video)

08.03.2016 08:35
Συρία: Μακελειό στο υπό τουρκική κατοχή Αφρίν - 46 νεκροί, δεκάδες τραυματίες από έκρηξη σε αγορά (Photos/Video) - Media

Οι Τουρκικές δυνάμεις έχουν στρέψει τα βέλη τους ενάντια στις πόλεις της βόρειας Συρίας, οι οποίες θεωρούνται προπύργιο των Κούρδων στην περιοχή.

 

Οι Τουρκικές δυνάμεις έχουν στρέψει τα βέλη τους ενάντια στις πόλεις της βόρειας Συρίας, οι οποίες θεωρούνται προπύργιο των Κούρδων στην περιοχή.

Κατά την Τουρκία, οι Κούρδοι της Συρίας είναι άμεσοι συνεργάτες του PKK, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα.

Μέσα στις τελευταίες εβδομάδες, οι τουρκικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να βομβαρδίζουν τις πόλεις με έντονο κουρδικό στοιχείο στο βόρειο μέρος της Συρίας.

Οι κάτοικοι της πόλης Άφριν, μιας πόλης την οποία οι Κούρδοι είχαν καταλάβει το 2012, δήλωναν μέχρι πρόσφατα πως η πόλη τους είναι μια από τις πιο ασφαλείς σε όλη τη Συρία. Έγινε και αυτή στόχος των τουρκικών δυνάμεων και το αποτέλεσμα ήταν πολλοί νεκροί και καταστροφές στην πόλη. Οι κάτοικοι όμως δεν την εγκαταλείπουν παρά τον προφανή κίνδυνο, καθώς όπως δηλώνουν «αυτή είναι η γη μας».

Πρέπει να τονιστεί πως οι ΗΠΑ, παραδοσιακός σύμμαχος της Τουρκίας, υποστηρίζει τους Κούρδους στη Συρία εξαιτίας των προσπαθειών τους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, κάτι που έχει φέρει προστριβές με την Άγκυρα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 02:49