search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 05:46
MENU CLOSE

Κένυα: Το τραγικό τέλος λιονταριού που απέδρασε από πάρκο (Photos)

30.03.2016 13:11
Γενναίος σκύλος δεν δίστασε να τα βάλει με ένα λιοντάρι (Video) - Media

 

Δεν πρόλαβε να χαρεί την ελευθερία, ένα λιοντάρι που ξέφυγε από το εθνικό πάρκο της Κένυας. Έπεσε νεκρό από τις σφαίρες υπαλλήλου της Υπηρεσίας Άγριας Ζωής της, ο οποίος το εντόπισε σε μία κοινότητα έξω από το πάρκο της περιοχής Kaijado.

Οι φωτογραφίες δείχνουν τον εκπαιδευμένο δασοφύλακα να σημαδεύει το ζώο, το οποίο σέρνεται στο χώμα όταν το πυροβολεί.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, το λιοντάρι είχε τραυματίσει έναν άνθρωπο, μετά τη φυγή του από το πάρκο. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και οι αρμόδιες αρχές αποφάσισαν να σκοτώσουν το λιοντάρι.

Το καταφύγιο των ζώων βρίσκεται σε μια πόλη τριών εκατομμυρίων κατοίκων. Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και στο παρελθόν, με πιο πρόσφατο τον τραυματισμό ενός 63χρονου από λιοντάρι, το οποίο τον πλησίασε σε πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο και τον τραυμάτισε ελαφρά.

Το συγκεκριμένο πάρκο στην Κένυα δεν είναι περιφραγμένο, για να επιτρέπει τη μετακίνηση των ζώων προς αναζήτηση τροφής. Οι ειδικοί επισημαίνουν πως ούτε τα ζώα εισβάλλουν στις ανθρώπινες κοινότητες, ούτε οι κάτοικοι ενοχλούν τα λιοντάρια, τα οποία όμως ζουν κυριολεκτικά δίπλα στις επεκτάσεις ταχέως αναπτυσσόμενων πόλεων.

Πηγή: Daily Mail

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 01:02