search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 00:32
MENU CLOSE

Τσίπρας – Σουλτς: Δεν χρειάζονται νέα μέτρα, η αξιολόγηση να κλείσει άμεσα

14.04.2016 10:40
Τσίπρας - Σουλτς: Δεν χρειάζονται νέα μέτρα, η αξιολόγηση να κλείσει άμεσα - Media

Κοινός τόπος επί της ουσίας και επί της διαδικασίας διαπιστώθηκε κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

 

Κοινός τόπος επί της ουσίας και επί της διαδικασίας διαπιστώθηκε κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Η ελληνική πλευρά δηλώνει ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της συνάντησης και του γεύματος εργασίας που ακολούθησε.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, αποδέχθηκε ότι δεν χρειάζονται επιπρόσθετα μέτρα, ότι θα πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση, ώστε να ακολουθήσει η συζήτηση για το χρέος.

Από την πλευρά του, ο Μάρτιν Σουλτς, στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την συνάντηση σημειώνεται ότι οι δύο πολιτικοί «αντάλλαξαν αναλυτικές απόψεις. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο για τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις αναφορικά με τα συμπεράσματα της αξιολόγησης».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι οι κύριοι Τσίπρας και Σουλτς συμφώνησαν ότι «οι θεσμοί και η κυβέρνηση θα πρέπει να παραμείνουν σε όσα συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο. Ελλάδα και θεσμοί καλούνται να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό».

Στο πλαίσιο του διπλωματικού μαραθωνίου που έχει ξεκινήσει ο πρωθυπουργός το απόγευμα θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου στις 7 να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος ‘Αξελ Σπρίνγκερ με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Χθες, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε συναντηθεί στο Παρίσι με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, με κοινή εκτίμηση να είναι πως η συμφωνία για την αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει την ερχόμενη εβδομάδα. Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μια ώρα και κατά ένα μέρος, Τσίπρας και Ολάντ είχαν συνομιλία τετ-α-τετ, χωρίς την παρουσία των συμβούλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γάλλος Πρόεδρος έδειξε πλήρη κατανόηση για τις ελληνικές θέσεις, αποδέχθηκε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις της και ότι είναι πλέον θετική η πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Το tweet του Τσίπρα για τη συνάντηση με Ολάντ

Με ανάρτηση στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε το αποτέλεσμα της επίσκεψής του στη Γαλλία και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Χώρας.

«Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι υπόθεση των τεχνοκρατών» τονίζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Twitter, σημειώνοντας την ικανοποίηση με την οποία αναχώρησε από τη «φίλη της Ελλάδας» Γαλλία, όπου χθες το βράδυ είχε συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός έγραψε στο Twitter: «Αναχωρήσαμε από τη φίλη της Ελλάδας, Γαλλία, με ικανοποίηση. Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι υπόθεση των τεχνοκρατών».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 00:32