search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:33
MENU CLOSE

Πως θα κάλυπταν σήμερα τα κανάλια το Τσέρνομπιλ; Δείτε πως το κάλυψε η ΕΡΤ 30 χρόνια πριν

26.04.2016 17:21
Πως θα κάλυπταν σήμερα τα κανάλια το Τσέρνομπιλ; Δείτε πως το κάλυψε η ΕΡΤ 30 χρόνια πριν - Media

Πως θα κάλυπταν τα κανάλια ένα γεγονός όπως η έκρηξη στο Τσέρνομπιλ, εάν γινόταν σήμερα; Πως το κάλυψε πριν από 30 χρόνια, η κρατική τηλεόραση;

 

 

 

Πως θα κάλυπταν τα κανάλια ένα γεγονός όπως η έκρηξη στο Τσέρνομπιλ, εάν γινόταν σήμερα; Πως το κάλυψε πριν από 30 χρόνια, η κρατική τηλεόραση;

Ας υποθέσουμε ότι κάποιο ανάλογο περιστατικό συνέβαινε σήμερα. Τι θα έκαναν τα κανάλια σε όλο τον κόσμο και φυσικά τα Ελληνικά; Καταρχήν θα διέκοπταν το πρόγραμμα τους. Θα είχαν ζωντανές συνδέσεις με το εξωτερικό δελτίο του κάθε σταθμού που θα τους έδινε όλες τις πληροφορίες.

Στη συνέχεια θα είχα εικόνες από όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα τα οποία θα είχα ήδη στήσει up link, και live u κοντά στην περιοχή. Και ενώ θα μετέδιδαν τις εξελίξεις, μέσα στα κανάλια θα επικρατούσε «πυρετός» αφού θα κανόνιζαν ήδη τις αποστολές δημοσιογράφων και τεχνικών για την περιοχή της Ουκρανίας.

Στον αέρα θα συνεχιζόταν η ροή ειδήσεων, ενώ θα έβγαιναν και τηλεφωνικές επικοινωνίες με τις πρεσβείες ή και με Έλληνες που βρίσκονται κοντά στην περιοχή. Στη συνέχεια για να κρατηθεί το πρόγραμμα, θα έβγαζαν ζωντανά, όποιον ειδικό επιστήμονα που θα εξηγούσε τι είναι ραδιενέργεια, τι ραδιενεργό νέφος, τι σχάση, τα πάντα. Όλα αυτά σήμερα.

Τριάντα χρόνια πριν, όταν υπήρχαν 2 κανάλια και η τηλεόραση δεν είχε τα τεχνικά μέσα που διαθέτει σήμερα τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Επίσης η πληροφόρηση από μια χώρα σαν την ΕΣΣΔ, ήταν με το σταγονόμετρο.

Δείτε πως το κάλυψε η ΕΡΤ. Παρουσιαστής ήταν ο δημοσιογράφος Κώστας Χούντας.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:31