search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:47
MENU CLOSE

Τι να κάνετε όταν βγάλετε κριθαράκι στο μάτι

27.04.2016 17:32
Τι να κάνετε όταν βγάλετε κριθαράκι στο μάτι - Media

Το κριθαράκι είναι μια φλεγμονή που προκαλείται από την απόφραξη ενός αγωγού σμήγματος και από τα βακτήρια που βρίσκονται στην επιφάνεια του βλεφάρου.

 

Το κριθαράκι είναι μια φλεγμονή που προκαλείται από την απόφραξη ενός αγωγού σμήγματος και από τα βακτήρια που βρίσκονται στην επιφάνεια του βλεφάρου.

Κάποιες φορές το κριθαράκι σχηματίζεται εσωτερικά ως μια οξεία πυώδης φλεγμονή του θύλακα των βλεφαρίδων (πυώδης θυλακίτιδα), άλλοτε σχηματίζεται εξωτερικά ως μια οξεία πυώδης φλεγμονή των αδένων του Meibomius και τις περισσότερες φορές αποφράσσεται ο εκφορητικός πόρος και μολύνεται με σταφυλόκοκκο.

Τι μπορείτε να κάνετε για να το αντιμετωπίσετε

Το κριθαράκι χρειάζεται συνήθως από πέντε μέχρι επτά μέρες για να υποχωρήσει εντελώς. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή μπορεί να επιταχυνθεί αν ακολουθήσετε τα παρακάτω 5 βήματα:

1. Εφαρμόστε ζεστές κομπρέσες 4-6 φορές την ημέρα για 15 λεπτά κάθε φορά. Κρατήστε τα μάτια σας κλειστά, όταν βάζετε την ζεστή κομπρέσα.

2. Τρίψτε απαλά το βλέφαρο με νερό της βρύσης ή με ένα ήπιο, μη ερεθιστικό σαπούνι, ή σαμπουάν (όπως σαμπουάν για μωρά). Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αποστράγγιση. Κλείστε τα μάτια σας και τρίψτε απαλά, ώστε να μην τραυματίσετε τα μάτια σας.

3. Μην πιέζετε και μην τρυπήσετε ποτέ ένα κριθαράκι στο μάτι γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκαλέσετε μια πιο σοβαρή λοίμωξη.

4. Σταματήστε τη χρήση μακιγιάζ και κάθε αλοιφής ή κρέμας στα μάτια σας για όσο έχετε το κριθαράκι, διότι μπορεί να επιμολύνετε περισσότερο το σημείο με βακτήρια.

5. Σταματήστε τη χρήση φακών επαφής για όσο έχετε το κριθαράκι, διότι η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί στον κερατοειδή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:43