search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 11:27
MENU CLOSE

Τρεις νέες βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη: 63 νεκροί και 100 τραυματίες (Photos)

17.05.2016 12:38
Τρεις νέες βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη: 63 νεκροί και 100 τραυματίες (Photos) - Media

 

Περισσότεροι από 63 νεκροί και 100 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός των τριών  νέων βομβιστικών επιθέσεων στη Βαγδάτη. Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας και ιατρικές πηγές, η προηγούμενη εβδομάδα ήταν η πλέον αιματηρή εβδομάδα, εξαιτίας των επιθέσεων που έπληξαν την ιρακινή πρωτεύουσα.

Μια επίθεση βομβιστή–καμικάζι, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, σε μια αγορά στη συνοικία αλ Σαάμπ, στα βόρεια της Βαγδάτης, όπου κατοικούν κυρίως σιίτες μουσουλμάνοι, σκότωσε 38 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 70. Παράλληλα η πυροδότηση εκρηκτικών υλών που ήταν παγιδευμένες σε ένα αυτοκίνητο στη γειτονική συνοικία αλ Σαντρ προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 19 ανθρώπων και τον τραυματισμό 17.

Μια άλλη επίθεση με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά στη συνοικία αλ Ρασίντ σκότωσε τουλάχιστον έξι ανθρώπους και τραυμάτισε 21, σύμφωνα με πηγές, σε μια επίθεση αυτοκτονίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στρατού.

Ένας εκπρόσωπος του κέντρου επιχειρήσεων της Βαγδάτης δήλωσε στην κρατική τηλεόραση πως ο δράστης της επίθεσης στη συνοικία αλ Σαάμπ πυροδότησε τη ζώνη εκρηκτικών την οποία φορούσε παράλληλα με την ενεργοποίηση μιας τοποθετημένης βόμβας. Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές έρευνες, επρόκειτο για γυναίκα βομβίστρια–καμικάζι, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Πηγή φωτογραφιών: Business Insider, Independent

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 11:26