21/02/2019 09:08:48

Θάνος Μικρούτσικος: Κάπνιζα έξι πακέτα τη μέρα-Μου προκάλεσε πρόβλημα στο μάτι!

Η εξομολόγηση του Θάνου για τον Ανδρέα Μικρούτσικο: Με χρειαζόταν και δεν ήμουν κοντά του - Media

 

Για την σχέση του με το τσιγάρο αλλά και το σοβαρό πρόβλημα που παραλίγο να του δημιουργήσει μίλησε μεταξύ άλλων, ο Θάνος Μικρούτσικος σε συνέντευξη του στο περιοδικό «Down Town».

Στην σχετική ερώτηση, ο μουσικοσυνθέτης και πρώην υπουργός, τόνισε:

«Όταν ήμουν φοιτητής στο πανεπιστήμιο, είχα φτάσει να καπνίζω έξι πακέτα τσιγάρα την ημέρα. Μια μέρα πήγα στον οφθαλμίατρο και μου είπε:

«Είστε σπάνια περίπτωση. Το χαρτί του τσιγάρου έχει δημιουργήσει πρόβλημα στο νεύρο του αριστερού ματιού σας. Αν δεν θέλετε να έχετε σοβαρό πρόβλημα με τα μάτια σας, πρέπει να κόψετε το τσιγάρο». «Γιατρέ, αν κόψω το τσιγάρο δεν θα μπορέσω να γράψω ποτέ ξανά μουσική» του απάντησα.

Μου πρότεινε να κάνω πούρο ή πίπα. Ξεκίνησα με πίπα. Την άναβα, μου έσβηνε, θύμωσα και στους έξι μήνες της έδωσα μια κλοτσιά και άρχιζα να καπνίζω πούρα Αβάνας. Ακριβό σπορ. Όταν το 1993 έγινα υπουργός Πολιτισμού, το σπορ αυτό έγινε εκτός από ακριβό και επικίνδυνο. Ήταν πρόκληση τα χρήματα που έπρεπε να ξοδεύω για τα πούρα, ακόμη και αν τα είχα. Έτσι ξαναμπήκε στη ζωή μου η πίπα.»

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.