search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:07
MENU CLOSE

Πέρασε το πολυνομοσχέδιο: Υπερταμείο και κόφτη καταψήφισε η Κατριβάνου – Την παραίτησή της επιθυμεί το Μαξίμου

22.05.2016 19:24
Πέρασε το πολυνομοσχέδιο: Υπερταμείο και κόφτη καταψήφισε η Κατριβάνου - Την παραίτησή της επιθυμεί το Μαξίμου - Media

 

Με τις θετικές ψήφους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ «πέρασε» από την Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Το νομοθέτημα υπερψήφισαν επί της αρχής οι 153 βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, το καταψήφισαν 145 βουλευτές της αντιπολίτευσης ενώ από την ψηφοφορία απουσίασαν ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ΝΔ και ο Γρηγόρης Ψαριανός από το Ποτάμι.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου ήταν απούσα κατά την διάρκεια της πρώτης ανάγνωσης του καταλόγου, μπήκε στην αίθουσα της Ολομέλεια στη δεύτερη ανάγνωση, ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου επί της αρχής, ωστόσο καταψήφισε τα άρθρα που αφορούσαν την δημιουργία του υπερταμείου και την τροπολογία με τον «κόφτη» δαπανών. Τα δυο συγκεκριμένα άρθρα πήραν το «πράσινο φως» με 152 ψήφους.  Στο μεταξύ, και η βουλευτής Λάρισας Άννα Βαγενά απουσίαζε στην πρώτη ανάγνωση, αλλά τελικά στη δεύτερη επέστρεψε και ψήφισε «ναι».

Οι φήμες για το ενδεχόμενο οι δύο βουλευτίνες να καταψηφίσουν είχαν κυκλοφορήσει από νωρίς το απόγευμα.

Το ερώτημα είναι τώρα τι μέλλει γενέσθαι με την βουλευτή της Β’ Αθήνας Βασιλική Κατριβάνου. Σύμφωνα με πληροφορίες το Μαξίμου επιθυμεί την παραίτησή της και την επακόλουθη επιστροφή της έδρας στο κόμμα (όπως εξάλλου έχει διαμηνύσει εδώ και καιρό). Το θέμα αναμένεται να διευθετηθεί τις επόμενες ώρες από τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά την ψηφοφορία ο πρωθυπουργός αναχώρησε για Κωνσταντινούπολη προκειμένου αύριο να λάβει μέρος στην Παγκόσμια Σύνοδο του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική κρίση.

Αν τελικώς η Βασιλική Κατριβάνου παραιτηθεί της έδρας της, επόμενος επιλαχών είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:07