search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 03:46
MENU CLOSE

Ν. Μπακογιάννη: «Κατώτεροι των περιστάσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ»

27.05.2011 21:48
Ν. Μπακογιάννη: «Κατώτεροι των περιστάσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ» - Media

Μιλώντας στο Ιδρυτικό Συνέδριο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε πως «μετά βεβαιότητας έρχονται εκλογές και ο λαός θα σαρώσει το υπάρχον πολιτικό σύστημα», ενώ σημείωσε μεταξύ άλλων: «Σήμερα εδώ στο ΟΑΚΑ γεννιέται και επίσημα η Δημοκρατική Συμμαχία.»

Μιλώντας στο Ιδρυτικό Συνέδριο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε πως «μετά βεβαιότητας έρχονται εκλογές και ο λαός θα σαρώσει το υπάρχον πολιτικό σύστημα», ενώ σημείωσε μεταξύ άλλων: «Σήμερα εδώ στο ΟΑΚΑ γεννιέται και επίσημα η Δημοκρατική Συμμαχία. Μια σημαδιακή μέρα για την Ελλάδα. Μέρα που μπήκε οριστικά τέλος στο κομματικό σύστημα της μεταπολίτευσης. Μέρα που επιβεβαιώθηκε, δυστυχώς, ότι οι πολιτικές ηγεσίες των δύο τέως μεγάλων κομμάτων αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων, άβουλες και ανίκανες συνάμα, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ιστορίας».

Παράλληλα, ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της σημερινής σύσκεψης προκειμένου ο ελληνικός λαός να ξέρει «ποιοι είναι αυτοί που την ώρα της μεγάλης κρίσης σκέφτηκαν ιδιοτελώς και έκρυψαν το κεφάλι τους στην κομματική άμμο».

Τέλος, η κα Μπακογιάννη τόνισε ότι σήμερα στην Ελλάδα «υπάρχουν πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα που επενδύουν στη χρεοκοπία και την επιστροφή στη δραχμή. Κανείς, όμως, δεν εξηγεί στους πολίτες ποια δραχμή θα είναι αυτή. Η δραχμή δεν θα είναι του 2000. Θα είναι η δραχμή της πρώτης μεταπολεμικής περιόδου. Αυτά τα συμφέροντα πρέπει να πολεμηθούν. Και θα πολεμηθούν απ’ όσους σήμερα έχουν απόλυτη συνείδηση ότι το μέλλον μας είναι μόνο μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50