search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 12:07
MENU CLOSE

Γεροβασίλη: Τον Ιούλιο ψηφίζεται ο νέος εκλογικός νόμος

27.06.2016 14:03
Γεροβασίλη: Τον Ιούλιο ψηφίζεται ο νέος εκλογικός νόμος - Media
 
Επισπεύδει η κυβέρνηση την επεξεργασία και κατάθεση στη Βουλή του νέου εκλογικού νόμου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
 
Η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι η πρόταση της κυβέρνησης για την κατάργηση του μπόνους, την απλή αναλογική και την ψήφο στα 17 βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας βρίσκεται, προσθέτοντας ότι η πρόταση που θα κατατεθεί στη Βουλή, στο τέλος αυτής της εβδομάδας, προκειμένου να ψηφιστεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, λαμβάνει υπόψη τις συζητήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς.
 
Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι κριτήριο των κομμάτων στην επικείμενη συζήτηση στη Βουλή θα πρέπει να είναι η ιστορική αναγκαιότητα για την καθιέρωση της ισοτιμίας της ψήφου και η απήχηση της πρότασης στον λαό. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «η πρόταση της κυβέρνησης θα κατατεθεί στη Βουλή στο τέλος αυτής της εβδομάδας και θα ψηφιστεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, πιθανότατα με την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Κίνα» εκτιμώντας, παράλληλα, ότι «η διαδικασία της συζήτησης στη Βουλή μπορεί να βοηθήσει, ώστε να υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες συγκλίσεις από αυτές που έχουν ήδη διαπιστωθεί».
 
«Η ιστορική αναγκαιότητα για την καθιέρωση της ισοτιμίας της ψήφου και η απήχηση της πρότασης στον λαό πρέπει να είναι το κριτήριο των κομμάτων. Από τη ΝΔ δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο» υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 12:03