20/07/2019 07:30:05
30.6.2016 / ΜΙΧΑΛΟΥ

Η Ευρώπη στα βράχια…

 

Πολλοί είναι αυτοί που απορούν για το  Brexit! Πως έγινε; Τι συνέβη; Ποιοι είναι αυτοί που δεν θέλουν την Ε.Ε; Και άλλα πολλά…. Αρνούνται να παραδεχθούν ότι το εγχείρημα της Ενωμένης Ευρώπης απέτυχε παταγωδώς. Και έτσι θέτουν διάφορα ερωτήματα προσποιούμενοι  ότι την κατάρρευση αυτή θα μπορέσουν να την μεταθέσουν χρονικά.

Και πώς να γινόταν αλλιώς όταν σε αυτή την Ευρώπη που ξέρουμε «επενδύουν» στα ένστικτα φτωχοποιημένων λαϊκών μαζών και «υποδαυλίζουν» την ανασφάλεια μικροαστικών στρωμάτων, με  αποφάσεις παίρνονται έξω απ' τα σύνορα, όπου οι νόμοι μας στέλνονται με e-mail.

Η δημοκρατία έχει αφανιστεί από τ’ ανεξέλεγκτα λόμπυ, τις παραβιάσεις του κοινοτικού δικαίου και τον φόβο από τα δημοψηφίσματα. Δημιούργησαν μια Γηραιά Ήπειρο εθνικιστική, με καλπάζοντα ρατσισμό, με κλειστά σύνορα, οικονομική ύφεση και κοινωνικές αναταραχές!

Αυτή η Ευρώπη στερείται χαρισματικών ηγετών, με όραμα αισιοδοξίας. Σε αυτό το γεωπολιτικό περιβάλλον, με την αλαζονεία του ευρωπαϊκού κατεστημένου, την εκμηδενισμένη δημοκρατία και το σχεδόν ανεξέλεγκτο όραμα, Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει!!!

Άλλωστε και οι New York Times έγραψαν για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Βρετανία, ότι είναι «μια ιστορική απόφαση που χωρίς αμφιβολία θα αναδιαμορφώσει την θέση του Βρετανικού έθνους, θα ταρακουνήσει την Ήπειρο και θα ρίξει στα βράχια το πολιτικό κατεστημένο σε όλη την Δύση»…

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.