search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 01:37
MENU CLOSE

Αυτοκτόνησε ο Κυριάκος Μαμιδάκης της Jetoil – Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

03.07.2016 12:31
Αυτοκτόνησε ο Κυριάκος Μαμιδάκης της Jetoil - Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του - Media

Νεκρός, το μεσημέρι, μέσα στο σπίτι του στο Διόνυσο βρέθηκε ο Κυριάκος Μαμιδάκης, ιδρυτής της εταιρείας MAMIDOIL-JETOIL AE.

 

 

 

Νεκρός, το μεσημέρι της Κυριακής, μέσα στο σπίτι του στο Διόνυσο βρέθηκε ο Κυριάκος Μαμιδάκης, ιδρυτής της εταιρείας MAMIDOIL-JETOIL AE.

Πληροφορίες αναφέρουν πως δίπλα στο άψυχο κορμί του 84χρονου, που εντοπίστηκε νεκρός από συγγενικό του πρόσωπο, βρέθηκε ένα περίστροφο.

Ήδη, η Ασφάλεια Βορειανατολικής Αττικής διενεργεί προανάκριση για τον θάνατο του επιχειρηματία, ενώ ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του 84χρονου συνιδρυτή και ιδιοκτήτη της Jet Οil, απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια, καθώς όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την εκδοχή της αυτοκτονίας.

O οικιακός βοηθός άκουσε δύο πυροβολισμούς

Κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής έσπευσε στο σπίτι του Κυριάκου Μαμιδάκη, που τελευταία αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, και το έκανε “φύλλο και φτερό” για να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο. 

Σύμφωνα μάλιστα με πηγές εντοπίστηκε σημάδι από πυροβολισμό στο δωμάτιο που βρέθηκε νεκρός, γεγονός που μαρτυρά ότι είχε προηγηθεί ακόμη μια βολή πριν στρέψει το περίστροφο (που κατείχε νόμιμα) στον εαυτό του για να βάλει τέλος στη ζωή του. 

Τον επιχειρηματία βρήκε νεκρό ο οικιακός βοηθός, υπήκοος Φιλιππίνων, ο οποίος είπε στους αστυνομικούς πως άκουσε δύο πυροβολισμούς και όταν έτρεξε στο γραφείο βρέθηκε αντιμέτωπος με το τραγικό θέαμα.

Αμέσως ειδοποίησε συγγενικό πρόσωπο τού αυτόχειρα, που ειδοποίησε με τη σειρά του την Αστυνομία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν βρέθηκε σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους της αυτοκτονίας στο σπίτι του αυτόχειρα. Πάντως οι αστυνομικοί θεωρούν παραπάνω από βέβαιο ότι σχετίζεται με τις εξελίξεις στην Jet Oil.

 

Η είδηση ότι η Jetoil προσέφυγε στο άρθρο 99 «έσκασε» σαν βόμβα στην επιχειρηματική Ελλάδα. 

Ποιός ήταν ο Κυριάκος Μαμιδάκης

Ο Κυριάκος Μαμιδάκης γεννήθηκε στο χωριό Ανώσκελη της επαρχίας Κισσάμου του νομού Χανίων Κρήτης το 1932, από τους Αλέξανδρο και Ειρήνη Μαμιδάκη.

Το 1951 τελείωσε την Εμπορική Σχολή. Στη συνέχεια παρακολούθησε διά αλληλογραφίας και ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του Κολλεγιακού School of Career του LSE. 

Το 1952 ξεκίνησε να εργάζεται δίπλα στον θείο του Γ. Ι. Μαμιδάκη στην Εμπορία Πετρελαιοειδών.

Λίγα χρόνια αργότερα, το Νοέμβριο του 1968 μαζί με τα αδέρφια του Γιώργο και Νίκο ίδρυσαν την JETOIL. 

Η αίτηση πτώχευσης

Στις 9 Ιουνίου η εταιρία Mamidoil- Jetoil κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99. Το αίτημα της εταιρείας για προσωρινή προστασία από τους πιστωτές έγινε δεκτό από το δικαστήριο μέχρι και την 1η Νοεμβρίου του 2016, όταν και αναμενόταν να συζητηθεί η αίτηση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το συνολικό χρέος της εταιρείας ανέρχεται σε περίπου 340 εκατομμύρια ευρώ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 01:36