search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 01:35
MENU CLOSE

Σπάνια δημόσια εμφάνιση του Άσαντ στη Χομς- Πήγε να γιορτάσει το Ραμαζάνι

06.07.2016 07:47
Σπάνια δημόσια εμφάνιση του Άσαντ στη Χομς- Πήγε να γιορτάσει το Ραμαζάνι - Media

Στην πόλη Χόμς της κεντρικής Συρίας μετέβη ο πρόεδρος της χώρας Μπασάρ αλ-Ασαντ ώστε να παρακολουθήσει την προσευχή για τη γιορτή ‘Αιντ αλ-Φιτρ που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού. 

 

Στην πόλη Χόμς της κεντρικής Συρίας μετέβη ο πρόεδρος της χώρας Μπασάρ αλ-Ασαντ ώστε να παρακολουθήσει την προσευχή για τη γιορτή ‘Αιντ αλ-Φιτρ που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού.  Η μετακίνηση αυτή του Σύρου προέδρου δεν είχε ανακοινωθεί, ενώ αποτελεί και μια από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του στην χώρα η οποία από την άνοιξη του 2011 μαστίζεται από εμφύλιο πόλεμο.

Η προσευχή, που αναμεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση, τελείτο στο τζαμί αλ-Σάφα της Χομς. Η πόλη τελεί υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων, εκτός από μια συνοικία της περιφέρειας που ελέγχουν οι αντάρτες, αλλά με τους οποίους έχει συμφωνηθεί μια εκεχειρία.

Ο Ασαντ, που φεύγει σπανιότατα από τη Δαμασκό, παρακολούθησε τη θρησκευτική τελετή δίπλα στον υπουργό Θρησκευτικών Περιουσιών (Waqf) Μοχάμαντ Αμπντελ-Σάταρ Σάγιεντ και τον μουφτή της Συρίας, Αχμαντ Μπαντρεντίν Χασούν.

Το τέμενος βρίσκεται στη συνοικία Ακμάρα, η οποία αποτελεί συχνά στόχο επιθέσεων από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ή του Μετώπου αλ-Νόσρα, του συριακού σκέλους της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με τον διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Τον Μάρτιο του 2011 άρχισε στη Συρία η εξέγερση κατά του καθεστώτος Ασαντ, η οποία εξελίχθηκε σε καταστροφικό πόλεμο στον οποίο σήμερα εμπλέκονται πολλοί παράγοντες, τοπικοί, περιφερειακοί και διεθνείς.

Σε πέντε χρόνια πολέμου, ο πόλεμος έχει στοιχίσει τη ζωή 280.000 ανθρώπων και έχει αναγκάσει εκατομμύρια Σύρους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 01:35