search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 05:09
MENU CLOSE

Βρετανία: Το Κοινοβούλιο υπερψήφισε την ανανέωση του πυρηνικού οπλοστασίου

19.07.2016 05:28
Βρετανία: Το Κοινοβούλιο υπερψήφισε την ανανέωση του πυρηνικού οπλοστασίου - Media
 
Με πλειοψηφία 355 βουλευτών και μετά από συζήτηση πέντε ωρών, η Βουλή των Κοινοτήτων στη Βρετανία υπερψήφισε την πρόταση της κυβέρνησης για ανανέωση των υποβρυχίων που μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές.
 
Η απόφαση ήλθε λίγες ώρες μετά τη δήλωση της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι ότι θα ήταν πρόθυμη να δώσει εντολή για πυρηνικό χτύπημα που θα μπορούσε να προκαλέσει απώλειες 100.000 ανθρώπων.
 
Το εντυπωσιακό στοιχείο από την ψηφοφορία είναι ότι η ανανέωση του προγράμματος «Trident» -κόστους 40 δισεκατομμυρίων λιρών- υποστηρίχθηκε σχεδόν από τους μισούς βουλευτές των Εργατικών, παρά το γεγονός ότι ο ηγέτης του κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν αντιτάχθηκε σθεναρά στα σχέδια της κυβέρνησης.
 
Το πρόγραμμα έλαβε την υποστήριξη των Τόρις και πολλών Εργατικών και καταψηφίστηκε από το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας και τους Φιλελεύθερους, καθώς και το μέρος των Εργατικών που παραμένει πιστό στον Κόρμπιν.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 01:07