16/02/2019 12:31:25

Σήμερα το πρώτο «ορόσημο» για τα έσοδα

ΥΠΟΙΚ: Πρώτα η έκθεση των θεσμών και μετά η εκταμίευση της δόσης - Media
 
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον -και, σε κάποιο βαθμό, και με αγωνία- αναμένει σήμερα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τα αποτελέσματα από τις εισπράξεις δύο πολύ σημαντικών φορολογικών εσόδων.
 
Συγκεκριμένα, σήμερα λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης από τις τρεις δόσεις του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, αλλά και για την απόδοση του ΦΠΑ από επιχειρήσεις και μικρομεσαίους.
 
Όσον αφορά στην πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, αυτή αφορά σε περίπου 3,3 εκατομμύρια φορολογούμενους και το συνολικό ποσό που πρέπει να εισπραχθεί φθάνει τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών αναμένει να εισπραχθεί περίπου το 75% του ποσού.
 
Από την άλλη πλευρά, στον ΦΠΑ περιλαμβάνονται και τα έσοδα από τον αυξημένο για ένα μήνα συντελεστή 24% (από 23%) που θεσπίστηκε την 1η Ιουνίου, καθώς και τα έσοδα από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στη δεύτερη φουρνιά νησιών του Αιγαίου που επίσης θεσμοθετήθηκε τη 1η Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.