search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:54
MENU CLOSE

Βενεζουέλα: H έλλεψη φαρμάκων και ιατρικών εφοδίων στα νοσοκομεία φτάνει στο 80%

24.08.2016 08:48
Βενεζουέλα: H έλλεψη φαρμάκων και ιατρικών εφοδίων στα νοσοκομεία φτάνει στο 80% - Media

Οκτώ από τα δέκα φάρμακα και ιατρικά υλικά δεν είναι διαθέσιμα στα νοσοκομεία της Βενεζουέλας, αποκάλυψε την Τρίτη μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ιατρικές και ακαδημαϊκές οργανώσεις, κατά την διάρκεια της βαθιάς κρίσης και των τρομερών ελλείψεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που αντιμετωπίζει η χώρα.

Η έλλειψη χειρουργικού και ιατρικού υλικού ανέρχεται στο 81%, ενώ το 76% των απαραίτητων φαρμάκων για την θεραπεία των ασθενών των δημόσιων νοσοκομείων δεν είναι διαθέσιμα, αναφέρει ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Jose Manuel Olivares.

Σύμφωνα με την έρευνα, η κατάσταση έχει χειροτερέψει. Το 2015, η έλλειψη σε ιατρικά υλικά ήταν στο 61% και στα φάρμακα στο 67%.

Ο Olivares παρουσίασε τα αποτελέσματα του «Εθνικού Γκάλοπ των Νοσοκομείων 2016», που κατέγραψε τα εφόδια 242 ιατρικών κέντρων και νοσοκομείων στην χώρα και εκλέχθηκε από τις οργανώσεις της χώρας Γιατροί για την Υγεία και Παρατηρητήριο της Βενεζουέλας για την Υγεία.

Σύμφωνα με την έρευνα, περίπου το 70% των υπηρεσιών για την σίτιση των ασθενών στα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν ελλείψεις.

«Τα ιατρικά κέντρα βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και η κυβέρνηση αρνείται να λάβει την απαραίτητη βοήθεια», δήλωσε ο Olivares, που είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της Βουλής.

Στις 24 Αυγούστου ο πρόξενος της Βενεζουέλας, Rafael Ramirez, αρνήθηκε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Ban Ki-moon, να θέσει την κατάσταση στην χώρα ως «ανθρωπιστική κρίση».

Ο Μαδούρο υποστηρίζει ότι το 80% των ελλείψεων τροφών και φαρμάκων στην χώρα οφείλεται σε έναν «οικονομικό πόλεμο» που έχει ξεκινήσει ο ιδιωτικός τομέας για να τον αποσταθεροποιήσει και στην μείωση της τιμής του πετρελαίου. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:52