search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 06:35
MENU CLOSE

Παλαιοντολόγοι ανακάλυψαν τον μεγαλύτερο σκελετό τυραννόσαυρου ρεξ (Video)

27.08.2016 15:18
Παλαιοντολόγοι ανακάλυψαν τον μεγαλύτερο σκελετό τυραννόσαυρου ρεξ (Video) - Media

 

Δύο εθελοντές παλαιοντολόγοι  ανακάλυψαν έναν από τους μεγαλύτερους και καλύτερα διατηρημένους σκελετούς τυραννόσαυρου ρεξ σε τοποθεσία στο βόρειο τμήμα της Μοντάνα.

Ο σκελετός ανακαλύφθηκε στον σχηματισμό Hell Creek της Μοντάνα, σημείο όπου κατά το παρελθόν έχει βρεθεί μια σειρά σημαντικών απολιθωμάτων, τα οποία συμπεριλαμβάνουν ψάρια, ερπετά καθώς και άλλα δείγματα δεινοσαύρων.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι έχουν ανακτηθεί τουλάχιστον το 20% του σκελετού του τυραννόσαυρου συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων της λεκάνης, της κάτω γνάθου και σπονδύλων, ενώ πιστεύουν πως οι ανασκαφές που έχουν προγραμματιστεί στο σημείο για το επόμενο καλοκαίρι θα φέρουν στο φως και νέα σημαντικά ευρήματα.  Πρίν από λίγες μέρες το κεφάλι μεταφέρθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μπέργκ του Σιάτλ. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50