search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 19:19
MENU CLOSE

Το σεξ ενισχύει την πίστη μας στον… Θεό

27.09.2016 10:01
Ελ. Ντεκώ: Το Ζάππειο μετατρέπεται σε ένα «υπαίθριο, νυχτερινό μουσείο» - Media

 

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Duke ανακάλυψαν ότι η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να ενισχύσει την πίστη μας στο θεό, κυρίως στους άνδρες.

Το σεξ και η απουσία ρούχων απελευθερώνει την ορμόνη οξυτοκίνη, η οποία βοηθάει στον έλεγχο της διάθεσης και δημιουργεί οικειότητα ανάμεσα στο ζευγάρι.

Μας ενδιαφέρει να αντιληφθούμε τους βιολογικούς παράγοντες που μπορεί να ενισχύουν τις πνευματικές εμπειρίες και η οξυτοκίνη φαίνεται να σχετίζεται με τον τρόπο που το σώμα υποστηρίζει την πνευματική μας πίστη, είπε ο καθηγητής Patty Van Capellen.

Καθώς το σεξ είναι κάτι που σε κάνει να αισθάνεσαι καλά, είπε ο καθηγητής, θεωρείται ότι αυτό μπορεί να συνεισφέρει στα θρησκευτικά συναισθήματα κυρίως ανάμεσα στους άνδρες.

Η έρευνα έδειξε ότι η οξυτοκίνη, ενισχύει τα θετικά συναισθήματα, όπως η ευγνωμοσύνη, η ελπίδα, η έμπνευση, η αγάπη και η ηρεμία, όλα δηλαδή τα συναισθήματα που προηγουμένως έχουν συνδεθεί με την πνευματικότητα.

Στους άνδρες που τους χορηγήθηκε οξυτοκίνη ήταν πιο πιθανό να πουν ότι η πνευματικότητα είναι σημαντική στη ζωή τους η οποία αποκτά νόημα και σκοπό.

Πηγή: Independent

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 19:17